Χαράλαμπος Γώγος: Ύφεση του κορονοϊού τον Μάιο

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο νοσοκομείο του Ρίου, ο καθηγητής παθολογίας λοιμοξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, προχώρησε σε δηλώσεις για τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα και την εξάπλωση του στη χώρα μας.

 

Σε ό,τι αφορά τα δεδομένα για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, τόνισε πως υπήρξε μία πάρα πολύ οργανωμένη ανταπόκριση στην απειλή που βίωσε σε πρώτη φάση η περιοχή μας, συμπληρώνοντας πως θα μπορούσε να πει κανείς πως στη συγκεκριμένη στιγμή η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ως προς την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, την αποτύπωση των επαφών και της ιχνηλάτησης και αναμένουμε τις εξελίξεις ευρισκόμενοι σε καθεστώς καραντίνας.

Ο κ. Γώγος απηύθυνε έκκληση προς όλους να υπακούσουν στις εντολές και τις προτάσεις που γίνονται και να παραμένουμε όλοι στα σπίτια μας, μέχρις ότου «πέσει» το κύμα του ιού που πρέπει να διαχειριστεί η χώρα.

 

Ο κ. Γώγος είπε, ότι ακόμα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει όλο αυτό, υπάρχει μπροστά μας μια επιδημία τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες και ελπίζουμε στα μέσα με τέλη Μαϊου να έχουμε μία ύφεση και να πέσει η καμπύλη προς τα κάτω.Η προσπάθεια που γίνεται είναι να επιβραδυνθεί η καμπύλη ανόδου των κρουσμάτων, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία σε κλίνες στις κλινικές των νοσοκομείων και τις ΜΕΘ.

www.newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ