Τραγωδία σε παιδική χαρά: Ξύλινο άγαλμα καταπλάκωσε 10χρονο κοριτσάκι

Στην παιδική χαρά που βρίσκεται μέσα στο πάρκο Dubovy Gai στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, υπάρχει ένα μεγάλο ξύλινο άγαλμα που δείχνει μια αρκούδα να βαστάει στην πλάτη της ένα παιδάκι. Το άγαλμα αυτό πολλές φορές οι γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους στο πάρκο, είχαν ζητήσει από το Δήμο να το απομακρύνει επειδή δεν στηριζόταν καλά στη βάση του και υπήρχε κίνδυνος να πέσει.

Το βάρος του αγάλματος ξεπερνούσε τα 220 κιλά.

Την Κυριακή όπως κάθε φορά η 10χρονη Άννα Ζαντ πήγε στην παιδική χαρά με τους γονείς της για να παίξει. Οι γονείς της κάθισαν σε μια καφετέρια στην άκρη του πάρκου και από μακριά έλεγχαν τις κινήσεις της.

Ούτε που κατάλαβαν πότε η Άννα σκαρφάλωσε στην πίσω πλευρά του αγάλματος και έφτασε στο κεφάλι της αρκούδας. Δεν πρόλαβαν να κουνηθούν όταν το κοριτσάκι έπεσε από το άγαλμα. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, η αρκούδα ταλαντεύτηκε και όπως δεν πατούσε γερά σε κάποια βάση, έπεσε επάνω στο κεφαλάκι του παιδιού που δεν είχε προλάβει να σηκωθεί να φύγει.

Αμέσως συγκεντρώθηκε κόσμος που προσπάθησε να σηκώσει το άγαλμα και να απεγκλωβίσει το κεφαλάκι της Άννας. Όταν το κατάφεραν και το κορίτσι μπήκε στο ασθενοφόρο, ύστερα από λίγα λεπτά δεν άντεξε και πέθανε.

Οι αρχές έχουν κινήσει διαδικασία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια τους θανάτου της Άννας και επίσης ειδικοί πραγματογνώμονες εξετάζουν τη σταθερότητα του αγάλματος. Πάντως ο Oleg Komarenko, υπεύθυνος του πάρκου είπε σε τοπικά κανάλια πως υπήρχαν πινακίδες παντού που απαγόρευαν την αναρρίχηση επάνω του.

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ