Τα άτυπα συμπτώματα που υποδηλώνουν κρυφούς φορείς κορονοϊού

Όπως τονίζει, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ορισμένοι ασθενείς με COVID-19 επισκέφτηκαν τον ιατρό τους λόγω καρδιολογικών συμπτωμάτων όπως αίσθημα βάρους στο στήθος και αίσθημα παλμών. Άλλοι πάλι ασθενείς εμφάνισαν πονοκέφαλο, κόπωση ή διάρροια σε μικρότερο φυσικά ποσοστό από τα κλασικά συμπτώματα εκδήλωσης της νόσου όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας, η δύσπνοια.

Ακόμα, όπως αναφέρει ο κ. Σιάλος, Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σε ασθενείς με COVID-19 απουσίαζαν τυπικά συμπτώματα και υπήρχε μόνο απώλεια της αίσθησης της όσφρησης ή της γεύσης.

Στη Γερμανία, προσθέτει ο καθηγητής Σιάλος, διαπιστώθηκε ότι περίπου το 2/3 των ασθενών είχε μειωμένη ή απώλεια της όσφρησης όπως ακριβώς και το 30% των ασθενών στη Νότια Κορέα.

«Φαίνεται ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε και συμπτώματα τα οποία αν και πιο σπάνια, μπορεί να υποδηλώνουν κρυφούς φορείς του SARS COV-2 οι οποίοι μπορεί να μην έχουν άλλα συμπτώματα αλλά να μεταδίδουν τη νόσο», προσθέτει ο κ. Σιάλος, ενώ καταλήγει:

«Φυσικά ιδιαίτερη προσοχή σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως άτομα που πάσχουν από νοσήματα της καρδιάς (όπως έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, προηγούμενα χειρουργεία καρδιάς) ή παράγοντες κινδύνου όπως αρτηριακή υπέρταση ή κάπνισμα. Αυτοί οι ασθενείς εφόσον νοσήσουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο να οδηγηθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή να έχουν μια δυσμενή πρόγνωση».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ