Σοκαριστικές εκτιμήσεις στη Βρετανία – Οι 20.000 νεκροί θα ήταν ένα «καλό αποτέλεσμα»

Σοκαριστικές είναι οι εκτιμήσεις της βρετανικής κυβέρνησης για την έκταση και τα αποτελέσματα της πανδημία του κορονοϊού στη χώρα.

Η Βρετανία ανακοινώνε επισήμως 1.950 κρούσματα της νόσους Covid-19, όμως οι εκτιμήσεις εντός της βρετανικής κυβέρνησης είναι ότι ο πραγματικός αριθμός «είναι λογικό» να φτάνει τα 55.000.

Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι ένας τελικός απολογισμός της επιδημίας στους 20.000 νεκρούς ή λιγότερο θα συνιστούσε ένα «καλό αποτέλεσμα»!
Οι εκτιμήσεις που σοκάρουν

Ερωτηθείς στο κοινοβούλιο σχετικά με τις εκτιμήσεις περί 55.000 κρουσμάτων τώρα, ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς απάντησε: «Είναι ένας λογικός τρόπος να βλέπει κανείς τα πράγματα».

Στη χώρα, υποβάλλονται σε εξετάσεις μονάχα τα σοβαρότερα περιστατικά.

Σχετικά με τον τελικό απολογισμό, στη λήξη της επιδημίας, «εάν μπορέσουμε να περιορίσουμε τον αριθμό (των νεκρών) στους 20.000 ή λιγότερους, αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα (…), όμως είναι κάτι το τρομακτικό, ένας τεράστιος αριθμός νεκρών και μια τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας», επισήμανε.
Άργησαν τα δραστικά μέτρα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το βράδυ τη λήψη δραστικών μέτρων και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση και κάθε επαφή, που δεν είναι αναγκαίες, ενώ προωθεί την τηλεργασία και ζητά από το κοινό να μην πηγαίνει σε δημόσιους χώρους όπως αίθουσες θεαμάτων και παμπ.

Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν «για μήνες, δεν γνωρίζω για πόσους», είπε ο Βάλανς.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία κατέγραψαν αύξηση 26% και ανέρχονται πλέον σε 1.950 από 1.543 μία ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η Βρετανία ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στις 31 Ιανουαρίου. Έως σήμερα, έχουν καταγραφεί 56 θάνατοι.

«Έως τις 9 το πρωί της 17ης Μαρτίου του 2020, 50.442 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στη Βρετανία, εκ των οποίων οι 48.492 ήταν αρνητικοί και 1.950 θετικοί» αναφέρει η κυβέρνηση.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ