Πως η ασθενής "31" αύξησε δραματικά τα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα βρίσκεται στη 4η θέση με τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα Κορωνοϊόυ, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 75. Είναι η χώρα που εκτέθηκε περισσότερο μετά την Κίνα λόγω της κοντινής απόστασης, αλλά και του γεγονότος ότι για επαγγελματικούς λόγους πολλοί Κινέζοι ταξίδευαν στη Νότια Κορέα.

Όμως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε μετά την ασθενή με νούμερο 31.

Η γυναίκα που ήταν το 31ο κρούσμα στη χώρα, εμφάνισε όλα τα συμπτώματα του ιού, αλλά ενώ οι γιατροί την συμβούλευσαν να κάνει το τεστ, αυτή έφυγε και πήγε σε επαγγελματικό δείπνο, σε εστιατόριο, αγνοώντας τις προτροπές των ιατρών. Πιο μπροστά είχε βρεθεί σε τροχαίο δυστύχημα, πήγε να εκκλησιαστεί δύο φορές, και οι δύο η εκκλησία ήταν γεμάτη. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε ότι μετά την ασθενή 31, 1200 κρούσματα καταγράφησαν, 1200 άτομα που είχαν βρεθεί στην εκκλησία τις επόμενες ημέρες.

Το δεύτερο περιστατικό που εκτόξευσε τα κρούσματα, ήταν ότι πολλοί από αυτούς που είχαν παρεβρεθεί στην εκκλησία και νοσούσαν, παραβρέθηκαν και σε μαι κηδεία εντός νοσοκομείου της περιοχής.

Μέχρι εκείνη την ημέρα, όλη Νότια Κορέα, μετρούσε 100 κρούσματα εκτός της πόλης της ασθενούς 31, ενώ στην πόλη της εκτοξεύθηκαν στα 4200.

eradio

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ