Ποιες αεροπορικές εταιρείες σταματούν τις πτήσεις λόγω κορονοϊού

Πολλές είναι οι αεροπορικές εταιρείες που περιορίζουν ή ακόμα και ακυρώνουν πτήσεις εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Η Austrian Airlines, αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa ανακοίνωσε ότι πρόκειται να σταματήσει προσωρινά όλες τις προγραμματισμένες της πτήσεις από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020. 

Η τελευταία πτήση με αριθμό OS 066 θα προσγειωθεί στη Βιέννη από το Σικάγο στις 08:20 στις 19 Μαρτίου, ενώ μέχρι τότε, η λειτουργία των πτήσεων θα μειωθεί με έναν ελεγχόμενο και δομημένο τρόπο, ούτως ώστε όλα τα πληρώματα και οι επιβάτες να επιστρέψουν πίσω.

Αρχικά, η Austrian Airlines θα ακυρώσει όλες τις πτήσεις έως και τις 28 Μαρτίου 2020 και για τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια με την εταιρεία για αυτή την περίοδο θα δοθούν εισιτήρια με άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Επιπλέον, ο Όμιλος Lufthansa θα μειώσει περαιτέρω τις short και long-haul πτήσεις του. Συνολικά, οι θέσεις των εταιρειών του Ομίλου στις long-haul πτήσεις θα μειωθούν κατά 90%. 

Εντός της Ευρώπης, είναι διαθέσιμο περίπου το 20% των αρχικά προγραμματισμένων πτήσεων, όταν για το καλοκαίρι 2020 είχαν προγραμματιστεί περίπου 11.700 εβδομαδιαίες πτήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου. Οι επιπλέον ακυρώσεις πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και οι επιβάτες θα ενημερωθούν ανάλογα.

«Καθηλωμένη» στο έδαφος και η Ryanair

Καθηλωμένο στο έδαφος αναμένεται να παραμείνει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των αεροσκαφών της Ryanair σε όλη την Ευρώπη, τις επόμενες 7-10 ημέρες, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, την περασμένη εβδομάδα, η εξάπλωση του Covid-19 και οι σχετικοί κυβερνητικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, πολλοί από τους οποίους επιβλήθηκαν χωρίς προειδοποίηση, είχαν σημαντικό και αρνητικό αντίκτυπο στα δρομολόγια της Ryanair Group Airlines.

Για το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, η Ryanair αναμένει να μειώσει τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις κατά 80% και δεν μπορεί να αποκλειστεί η πλήρης καθήλωση του στόλου.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ