Νέο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στην Εύβοια. Έφτασαν τα 46 στην Ελλάδα

Νέο κρούσμα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, αυτή τη φορά επιβεβαιώθηκε στην Εύβοια. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο κρούσμα στην Εύβοια.

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς και συγκεκριμένα στην Εύβοια επιβεβαιώθηκε, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Ειδικού Εργαστηρίου Παστέρ και τη σχετική ανακοίνωση που έβγαλε στη 1:30’ μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρόκειται για ένα νέο κρούσμα που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα σε τουλάχιστον 46.

Πρόκειται για άνδρα 48 ετών από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με το 10ο κρούσμα τον 66χρονο από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας κάνει λόγο για επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Π.Ε. Εύβοιας.

Όπως αναφέρει «οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του φορέα. Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον. Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η άμεση και ορθή εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών», ενώ δεσμεύεται για νέα ανακοίνωση ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Το κρούσμα κορονοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας.» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. 

Η επιδημία του κορωνοϊού ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων στον κόσμο

Η επιδημία του κορονoϊού ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων στον κόσμο, όπου η διάδοσή του επεκτείνεται, καθώς 21 νέα κρούσματα εντοπίσθηκαν σε ένα κρουαζιερόπλοιο στα ανοικτά της Καλιφόρνιας.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 28 νέους θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.070 θανάτους μέσα στη χώρα, καθώς και νέα αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων έξω από την επαρχία Χουμπέι (κεντρική Κίνα), όπου ο ιός εντοπίσθηκε για πρώτη φορά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά πως η διάδοση του ιού είναι «πολύ ανησυχητική». Συνολικά 92 χώρες έχουν πλέον πληγεί από την Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 3.500 ανθρώπους ενώ περισσότεροι από 100.000 έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Στις ΗΠΑ, ο ιός εντοπίσθηκε σε 21 άτομα επί του Grand Princess, ενός κρουαζιερόπλοιου που παραμένει στα ανοικτά της Καλιφόρνιας μετά την ανακάλυψη συμπτωμάτων σε ορισμένους από τους 3.533 επιβάτες και μέλη του πληρώματός του, σύμφωνα με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Αφού οργάνωσε τη μεγάλη ετήσια διάσκεψή του στην Ουάσινγκτον, το φιλοϊσραηλινό λόμπι AIPAC ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως δύο από τους συμμετέχοντες διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κοροναϊό.

Η αναπόφευκτη διάδοση περιορίσθηκε εν μέρει στην Κίνα, στην επαρχία Χουμπέι, η οποία αποτελεί το κέντρο της επιδημίας, χάρη στο γεγονός ότι περίπου 56 εκατομμύρια άνθρωποι τέθηκαν από τα τέλη Ιανουαρίου σε καραντίνα.

Εδώ και εβδομάδες οι νέες μολύνσεις εκεί μειώνονται. Τα 74 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι ο χαμηλότερος αριθμός μετά τα μέτρα καραντίνας που επιβλήθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου στην επαρχία αυτή, επισημαίνουν οι κινεζικές αρχές.

Ωστόσο στη Χουμπέι καταγράφηκαν 24 εισαγόμενα κρούσματα του κοροναϊού, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται φόβοι για νέα αύξηση των μολύνσεων στην Κίνα.

Η περιοχή μπορεί να ανοιξει και πάλι σύντομα, άφησε να εννοηθεί χθες, Παρασκευή, η κυβέρνηση, ενώ το κομμουνιστικό καθεστώς αποτελεί αντικείμενο ασυνήθιστης αμφισβήτησης, καθώς υπάρχει έλλειψη τροφίμων μεταξύ των ανθρώπων που έχουν τεθεί σε περιορισμό.

Από την πλευρά τους, 13 χώρες έχουν κλείσει τα σχολικά ιδρύματα: 300 εκατομμύρια μαθητές στον κόσμο στερούνται εδώ και εβδομάδες το σχολείο.

Πέρα από την Κίνα, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Νότια Κορέα, το Ιράν, η Ιταλία και η Γαλλία.

Χθες, Παρασκευή, το Τόγκο, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Σερβία, το Βατικανό, η Σλοβακία, το Περού και το Μπουτάν ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσματα.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ