Λύγισε ο Δήμος Βερύκιος για τον θάνατο του Μανώλη Μαλελή από κορονοϊό

Tην τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 64 ετών, νικημένος από τον κορονοϊό, ο πρώην πρόεδρος του Alpha, Μανώλης Μαλελής. Με καταγωγή από τη Φλώρινα, ο Μανώλης Μαλελής ήταν στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά και είχε διατελέσει πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού. Ο Δήμος Βερύκιος, μέσα από το Happy Day το πρωί της Δευτέρας, αποχαιρέτησε τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη του:

“Εμείς εδώ στον Alpha χάσαμε έναν πολύ δικό μας άνθρωπο, τον Μανώλη Μαλελή. Νέος άνθρωπος, μόλις 64 ετών. Εγώ προσωπικά έχασα τον σκαραβαίο. Ένας άνθρωπος που έχω γράψει στο Facebook ποιος ακριβώς ήταν. Είχε αυτοάνοσο, ήταν στις ευπαθείς ομάδες. Το κακό συνέβη σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Ο Μανώλης από εκεί ψηλά αυτό θα μας έλεγε τώρα: “Κλειστείτε στα σπίτια σας όλοι που είστε στις ευπαθείς ομάδες”. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο εύκολα μπορεί να πάρουμε τον ιό και εκείνος μέσα σε λίγες ώρες να μας εξοντώσει”.

Αντίο Μάνο αγαπημένε μου «σκαραβαίε»…

Αυτός ο άτιμος & ύπουλος ιός, ο κορωνοϊός μας πήρε μέσα από τα χέρια τον Μανώλη Μαλελή.
– Ποιος είναι ο Μ.Μ ;
Να που ήρθε τόσο γρήγορα και τόσο απρόσμενα η «μαύρη ώρα» να μιλήσω για σένα Μάνο , να αποκαλύψω ποιος είναι ο «σκαραβαίος» με τον οποίο γυροβολούσα στα Βαλκάνια.
Μάθετε λοιπόν ότι ο «σκαραβαίος» – για τον οποίο τόσες πολλές φορές σας είχα μιλήσει- δεν είναι άλλος από τον Μανώλη Μαλελή.
Γεννημένος στην Φλώρινα στα μέσα της δεκαετίας του 50’ , γόνος Μακεδονομάχων. Σπούδασε στο Βελιγράδι και εργάστηκε σε καίρια Εθνικά πόστα στα Δυτικά Βαλκάνια. Στο Βελιγράδι ως φοιτητής γνώρισε την Γιούλη φοιτήτρια από τα Σκόπια. Την ερωτεύτηκε , την παντρεύτηκε και έκανε μαζί της δυο κόρες, την Χριστίνα & την Κωνσταντίνα….
Από τις αρχές της δεκαετίας του 80’ ως άριστος γνωστής της σλαβικής γλώσσας εμπλέκεται στην εθνική υπόθεση παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τις εύθραυστες ισορροπίες στα δυτικά Βαλκάνια. Αποκτάει επαφές, χτίζει σχέσεις εργάζεται σαν το μυρμήγκι…
Από τις αρχές της δεκαετίας του 90’ ασχολείται με το ονοματολογικό και από τότε διαχρονικά αξιοποιείται απ´ όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις. Είναι ο Έλληνας των Ειδικών Αποστολών στα Βαλκάνια.
• Τον εντοπίζει η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου. Μέντορας του ο Κ.Τσίμας.
• Τον αξιοποιεί η κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη και ο στρατηγός Γρυλάκης.
• Τον εμπιστεύεται ο Γιώργος Παπανδρέου ως ΥΠΕΞ και μετέπειτα ως πρωθυπουργός…
• Τον ακούει και τον λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του ο Αλέξης Τσιπρας. Τελευταία «Ειδική Αποστολή» στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, πιο δύσκολο Σαββατοκύριακο. Όταν Θεοί & Δαίμονες , όταν όλες οι Μεγάλες Δυνάμεις διαμήνυαν στον Τσίπρα ότι η άλλη πλευρά δεν αποδέχεται το «Erga omnes» ο Μανώλης μετέφερε στην Αθήνα την ακριβή εικόνα μονολεκτικά «μπλοφάρουν»! Ο Τσιπρας τον ακούει και δεν πατάει την πεπονόφλουδα…
Πατριώτης μέχρι το κόκκαλο ο Μανώλης Μαλελής. «Έλληνας Μακεδόνας» με κεφαλαία γράμματα που ξεχώριζε σαν πολύτιμος λίθος μέσα στο εθνολογικό και θρησκευτικό μωσαϊκό των Βαλκανίων. Είχε πετύχει τον ΣΕΒΑΣΜΟ αλλά και την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ των γειτόνων κάτι που είχε εντυπωσιάσει ακόμη και τον διοικητή του ΝΑΤΟ κατά τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία όταν ανέβαλε και πέτυχε την απελευθέρωση μιας ομάδας δυτικών δημοσιογράφων που είχαν συλλάβει οι Κοσσοβάροι.
Παράλληλα ο Μανώλης Μαλελής βοήθησε -τα μάλα- για την διείσδυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς – όπως και αρκετοί άλλοι- τον αξιοποίησαν ως άτυπο πρόξενο. Ο Μανώλης ήταν αντίθετος με την τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Είχε ως Δόγμα να ενώνει και όχι να χωρίζει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στα Βαλκάνια. Σ’ αυτό το Δόγμα στηρίχθηκε πριν δυο χρόνια ξεκινώντας τον αγώνα μαζί με τον Δημήτρη Κοντομηνά για την ανεύρεση βιώσιμης λύσης που θα εξασφάλιζε το μέλλον του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Alpha. Στην αρχή φάνταζε ακατόρθωτο όμως με την επιμονή και την ζυγαριά της λογικής ο Μανώλης κατάφερε να ξεπεραστούν παρεξηγήσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος και να επιτευχθεί ο στόχος.
Το προσωπικό του Alpha TV οφείλει να γνωρίζει ότι χωρίς την ουσιαστική συμβολή του Μανώλη Μαλελή σήμερα δεν θα είχε εργασία.
Αιωνία η Μνήμη του.

Σχολιάστε το άρθρο:


πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ