Κραυγή αγωνίας από τη Βρετανία: 39χρονη στο νοσοκομείο και προειδοποιεί «Μη ρισκάρετε»

Παρόλο που ο κορωνοϊός πλήττει αναμφίβολα με μεγαλύτερη σφοδρότητα τις μεγάλες ηλικίες, υπάρχουν και πολλοί νοσούντες μικρότερων ηλικιών, ακόμα και χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας, οι οποίοι καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η 39χρονη Τάρα Τζέιν Λάνγκστον, μια κατά τ’ άλλα υγιής μητέρα δύο παιδιών, η οποία γύρισε ένα βίντεο από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται, έχοντας διαγνωστεί με τον κορωνοϊό την περασμένη Κυριακή. Στο βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail, η Βρετανίδα προειδοποιεί τους συναδέλφους της να μη ρισκάρουν την υγεία τους, επισημαίνοντάς τους ότι ο κορωνοϊός είναι πολύ πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι ίσως θεωρούν κάποιοι.

Πασχίζοντας να πάρει ανάσα, και ανάμεσα σε ξεσπάσματα βήχα, η 39χρονη (που δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με το δημοσίευμα) στέλνει με το παράδειγμά της ένα σημαντικό μήνυμα στους Βρετανούς, πολλοί από τους οποίους φαίνεται να υποτιμούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Τάρα Τζέιν Λάνγκστον μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο την προηγούμενη Παρασκευή και διαγνώστηκε με τον ιό που προκαλεί τη νόσο Covid-19 την Κυριακή. Πλέον έχει βγει από την Εντατική και η ίδια λέει στο βίντεο ότι αισθάνεται 10 φορές καλύτερα απ’ ό,τι προηγουμένως, παρότι δυσκολεύεται εμφανώς να αναπνεύσει και χρειάζεται βοήθεια από ιατρικά μηχανήματα.

Η 39χρονη μητέρα γύρισε το εν λόγω βίντεο από το νοσοκομείο Hillingdon του Λονδίνου και το έστειλε μέσω Whatsapp σε συναδέλφους της, προτρέποντάς τους να προσέχουν την υγεία τους. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλη την προηγούμενη εβδομάδα αισθανόταν άσχημα και αρχικά είχε διαγνωστεί με λοίμωξη του αναπνευστικού, προτού εμφανίσει σοβαρή επιδείνωση.

Στο βίντεο που τράβηξε από το νοσοκομείο η 39χρονη εμφανίζεται να λέει, μεταξύ άλλων: «Αν κάποιος εξακολουθεί να καπνίζει, αφήστε κάτω το τσιγάρο. Σας το λέω, χρειαζόμαστε τους κ@@-πνεύμονές μας». Επίσης επισημαίνει ότι έχει μέρες να δει τον σύζυγο και τις δύο κόρες της, και ότι το σώμα της δίνει μάχη να αντιμετωπίσει την ασθένεια.

Σε δηλώσεις που έκανε η 39χρονη και τις οποίες φιλοξενεί η Daily Mail, η Λάνγκστον εκφράζει την ανησυχία που νιώθει βλέποντας βίντεο με γεμάτα βαγόνια του μετρό και Βρετανούς να διασκεδάζουν ακόμη στις παμπ σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Όπως εξηγεί, η δική της εμπειρία με την ασθένεια της άνοιξε τα μάτια, κάνοντάς τη να συνειδητοποιήσει ότι η μόνη λύση είναι η εκούσια απομόνωση.

«Κατανοώ τη νοοτροπία τους, επειδή κι εγώ πριν σκεφτόμουν πριν νοσήσω ότι όλα αυτά είναι ανοησίες και υπερβολές, και ότι δεν επρόκειτο να παρασυρθώ από την υστερία. Μετά όμως κόλλησα κορωνοϊό και δεν θέλω ποτέ ξανά να βιώσω κάτι τέτοιο, επειδή ήταν μια άκρως δυσάρεστη εμπειρία. Γι’ αυτό τράβηξα βίντεο με τον εαυτό μου και το έστειλα στους συναδέλφους μου, οι οποίοι επρόκειτο να πάνε σε ένα εκπαιδευτικό συνέδριο. Ήθελα να τους προειδοποιήσω να μην πάνε, επειδή δεν αξίζει το ρίσκο. Το καλύτερο γι’ αυτούς είναι να μείνουν σπίτι, σε απομόνωση», αναφέρει η 39χρονη, συμπληρώνοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνει τώρα η κυβέρνηση Τζόνσον έπρεπε να είχαν ληφθεί δύο εβδομάδες πριν.

Η κυρία Λάνγκστον είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Πολωνία με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, ωστόσο η ίδια δεν είναι σίγουρη ότι κόλλησε εκεί τον ιό, αφού θεωρεί πιθανό να τον κόλλησε και στο γυμναστήριο.

 

.e-daily

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ