Κορονοϊός: 45 κρούσματα στην Ελλάδα – Θετική κηδεμόνας μαθητή δημοτικού στη Δάφνη – Διασωληνωμένος ο 66χρονος

Στα 45 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα.Τα κρούσματα είναι από τους ταξιδιώτες που βρίσκονταν με τον 66χρονο και τις επαφές τους, βρέθηκαν θετικοί ακόμη 11 ταξιδιώτες και 3 επαφές τους.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον 66χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το πρώτο κρούσμα της εκδρομής και που είναι πλέον διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίο, η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων είναι καλή καθώς εμφανίζουν σταθερή ήπια ή ελαφρά συμπτωματολογία.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι «δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό». Ωστόσο τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει.

Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η ειδική επιτροπή για τον κοροναϊό που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, είπε ότι παρατείνονται μέχρι τη συμπλήρωση και δύο εβδομάδων τα μέτρα που είχαν ληφθεί και αφορούν τους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές στις περιοχές που έχουν πληγεί. Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για τις περιοχές αυτές και τόνισε ότι παρατείνεται πέραν της 13ης Μαρτίου η απαγόρευση των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

Πάτρα: Κλείνουν οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο όλες οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, στην Πάτρα. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, «το μέτρο ελήφθη στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κοροναϊού και σύμφωνα με τις γενικές κατευθύνσεις των αρμοδίων κρατικών φορέων δημόσιας υγείας και των συστάσεων των επιστημονικών φορέων».

Κρούσμα στη Δάφνη

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού επιβεβαίωσε το θετικό δείγμα κορωνοϊού για κηδεμόνα μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης.

Ανέφερε επίσης ότι «αυτή την ώρα την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα» τονίζοντας ότι «ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων».

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι «για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία».

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ