Κορονοϊός: 34 τα νέα κρούσματα – Στους 133 ο συνολικός αριθμός

Ακόμα  34 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2  ανακοινώθηκαν στη χώρα μας.Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 133.

 Στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, η Ελένη Γιαμαρέλλου αποκάλυψε πως τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι 34!

Εξακολουθεί να εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην χώρα μας! Με βάση τα όσα είπε η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου το απόγευμα της Πέμπτης, 12.03.2020, στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 34!

Συνολικά, λοιπόν, η χώρα μας μετρά 133 συνολικά κρούσματα. Μεταξύ αυτών, 10 είναι “ορφανά”. Δηλαδή δεν ανήκουν στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον των κρουσμάτων που γνωρίζαμε εξαρχής.

 Η κα Γιαμαρέλλου είναι μέλος της Επιτροπής που συνεδριάζει καθημερινά και παίρνει τις σχετικές αποφάσεις για την κρίση του κορονοϊού.

Η ίδια αποκάλυψε πως τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα είναι ήπια, ενώ τόνισε πως “πρέπει να προλάβουμε”.

Ξεκαθάρισε πως η πρόληψη είναι υψίστης σημασίας, αναφερόμενη στο τεστ για τον κορονοϊό, δηλώνοντας πως αν υπάρξει επαφή με κάποιον που νοσεί από τον ιό, το πρώτο βήμα είναι να μείνουμε σπίτι μας για 14 ημέρες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ