Κορονοϊός – Τουρκία: Κλείνουν τα καταστήματα ρούχων – Τέλος και τα παγκάκια

Στο Ντενιζλί της Τουρκίας ο δήμος μάζεψε όλα τα παγκάκια από τους δρόμους και τους δημόσιους χώρους

Μεγάλες εταιρείες ένδυσης στην Τουρκία αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους από τις 19 Μαρτίου μέχρι τέλος του μήνα, ενώ αντίστοιχη απόφαση παίρνουν και μεγάλα εργοστάσια στην Τουρκία στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας και όχι μόνο.

Την ίδια στιγμή, στο Ντενιζλί της Τουρκίας ο δήμος μάζεψε όλα τα παγκάκια από τους δρόμους και τους δημόσιους χώρους, προκειμένου να μην πηγαίνουν οι ηλικιωμένοι που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα απομόνωσης για τον κορονοϊό.

Σε τρία ανέρχονται, πλέον,τα θύματα του κορονοϊού στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κοτζά μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση. Μάλιστα, το 3ο θύμα ήταν ο πρώην αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων ξηράς, Αϊτάτς Γιαμάν, που πέθανε στο νοσοκομείο της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας (GATA).

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι και η σύζυγος του Αϊτάτς Γιαμάν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Την είδηση για τον θάνατο του 80χρονου στρατηγού την περασμένη Δευτέρα, αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος Σαϊγκί Οζτούρκ και η είδηση επιβεβαιώθηκε σήμερα με γραπτή δήλωση του διευθυντή της παθολογικής κλινικής της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας.

Η επίσημη αιτία θανάτου είχε ανακοινωθεί αρχικά ως πνευμονία αλλά υπήρχαν φήμες ότι επρόκειτο για κορονοϊό.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ