Κορονοϊός: Συναγερμός σε ΚΑΠΗ – Με συμπτώματα 65 εργαζόμενοι, στους 26 οι νεκροί

Στο επίκεντρο της μεγαλύτερης επιδημίας του κορονοϊού στο Σιάτλ των ΗΠΑ βρίσκεται ο οίκος ευγηρίας Life Care Centre.

Ο οίκος μάλιστα δεν διαθέτει το κατάλληλο κιτ για να κάνει τεστ στους 65 εργαζόμενούς του, που εμφανίζουν συμπτώματα της ασθένειας covid-19, από την οποία έχουν πεθάνει τουλάχιστον 13 ένοικοι του ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, που αποτελούν περισσότερο από το ένα τρίτο των 180 εργαζομένων, απουσιάζουν έχοντας συμπτώματα παρόμοια με αυτά που παρουσιάζουν όσοι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 και τους 53 εναπομείναντες ενοίκους του οίκου φροντίζει μια ομοσπονδιακή ομάδα γιατρών και νοσηλευτών.

Αυτός ο οίκος ευγηρίας στο προάστιο Κέρκλαντ ευθύνεται για περισσότερους από τους μισούς θανάτους που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Όλοι οι ένοικοί του έχουν ελεγχθεί για τον ιό SARS-CoV-2 όμως δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο το Life Care δεν διαθέτει κιτ για να ελέγξει το προσωπικό, παρά το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον προσφέρθηκε να βοηθήσει στον έλεγχο.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα κιτ για τους εργαζόμενους», δήλωσε ο Τιμ Κίλιαν εκπρόσωπος του Life Care Centre, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει για ποιο λόγο δεν τους έχουν διατεθεί.

Είκοσι έξι από τους 120 ενοίκους του οίκου ευγηρίας έχουν πεθάνει από τις 19 Φεβρουαρίου, με τις 13 από τις 15 νεκροψίες που έχουν διενεργηθεί να επιβεβαιώνουν ότι αιτία θανάτου ήταν ο νέος κορονοϊός, δήλωσε η διεύθυνση του Life Care.

Από τους 53 ηλικιωμένους που παραμένουν στο ίδρυμα έχουν ελεγχθεί 35 και οι 31 βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2.

Η πολιτεία της Ουάσινγκτον έχει καταγράψει 162 κρούσματα του νέου κορονοϊού, τα περισσότερα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα έχει ξεπεράσει τα 600.

Το ξέσπασμα της επιδημίας στον οίκο ευγηρίας καταδεικνύει πόσο γρήγορα εξαπλώνεται ο SARS-CoV-2 στον ηλικιωμένο πληθυσμό, με ασθενή ανοσοποιητικό σύστημα και υποκείμενες ασθένειες που ζει σε περιορισμένους χώρους μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

«Είχαμε ασθενείς που, ενώ δεν εμφανίζουν συμπτώματα, μέσα σε μία ώρα έχουν έντονα συμπτώματα και διακομίζονται στο νοσοκομείο», εξήγησε ο Κίλιαν. «Και υπό αυτές τις συνθήκες είχαμε ασθενείς που υπέκυψαν πολύ γρήγορα».

Δύο ακόμη οίκοι ευγηρίας στην ευρύτερη περιοχή του Σιάτλ έχουν αναφέρει τουλάχιστον δύο κρούσματα μεταξύ των ενοίκων τους και σε ένα μέλος του προσωπικού τους. Ο Κίλιαν διευκρίνισε εξάλλου ότι δεν γνωρίζει αν οι νοσηλεύτριες του Life Care Centre εργάζονται και σε άλλους οίκους ευγηρίας στο Σιάτλ.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ