Κορονοϊός: Πάνω από μισό εκατομμύριο τα κρούσματα παγκοσμίως – Ξεπερνούν τις 25.000 οι νεκροί

Ο νέος κορονοϊός έχει μολύνει πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους και έχει σκοτώσει περισσότερους από 25.000, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, έχουν καταγραφεί συνολικά 25.066 θάνατοι, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων στην Ευρώπη (17.314). Με 9.134 θανάτους, η Ιταλία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία του Covid-19, ακολουθεί η Ισπανία (4.858) και η Κίνα (3.292), που αποτελεί την αρχική εστία της μόλυνσης. Τουλάχιστον 547.034 κρούσματα λοίμωξης έχουν διαγνωστεί επίσημα παγκοσμίως από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Στοιχεία από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins

Σύμφωνα δε με στοιχεία σε πραγματικό χρόνο από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην 17η θέση των 20 χωρών με πληθυσμό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με ποσοστό θνησιμότητας 135 ανθρώπους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 87,5 θανάτους και αμέσως μετά το Ιράν με 26,6 και ακολουθεί η Γαλλία (1.995) και η Ολλανδία.

Χώρες με πληθυσμούς κάτω του 1 εκατομμυρίου εξαιρέθηκαν από την ανάλυση.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απηύθυνε νέα έκκληση για προστατευτικό εξοπλισμό σε ιατρικό προσωπικό που εργάζεται για να σώσει ζωές.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, προέτρεψε τις χώρες να μη χρησιμοποιούν φάρμακα που δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά ενάντια στον Covid-19.

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ευχαρίστησε τους “πολυάριθμους εθνικούς οργανισμούς”, που παρείχαν κρίσιμες, όπως τις χαρακτήρισε, πληροφορίες σε σχέση με την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, μετά μια αύξηση σε διαδικτυακές απάτες και κυβερνοεπιθέσεις στην διεθνή υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ.

 

thetoc

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ