Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ ζητούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι «φωνές» για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω του κορονοϊού, αυξάνονται! Όταν μάλιστα μιλάμε για δύο από τις κορυφαίες Ομοσπονδίες των ΗΠΑ, τότε κάνουμε λόγο για «βόμβες»!

 

Οι άνθρωποι της ΔΟΕ κρατούν στάση… αναμονής, για να δουν το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον κορονοϊό και να αποφασίσουν για τη διεξαγωγή ή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Την ίδια στιγμή οι… φωνές για μη πραγματοποίηση των Αγώνων αυξάνονται.

 

Την Παρασκευή (21.03.2020) έγινε γνωστό πως η νορβηγική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Κολυμβητική Ομοσπονδία των ΗΠΑ ζήτησαν με επίσημες ανακοινώσεις τους την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

 

Με σημερινή της επιστολή προς την Αμερικανή Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ ζητά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

 

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ ζητά από την επικεφαλής των δύο Επιτροπών, Σάρα Χίρσλαντ να αιτηθούν την αναβολή των Αγώνων που είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου.

 

Έτσι, η αμερικανική Ομοσπονδία στίβου γίνεται η δεύτερη Ομοσπονδία από τις ΗΠΑ μετά από αυτή της κολύμβησης που αιτείται την αναβολή του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση στην επιστολή αυτή από την αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή. Την Παρασκευή (20/3), η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ είχε ενημερώσει πως οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να συνεχίζουν την προετοιμασία τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

www.newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ