Κορονοϊός: Καλπάζει ο ιός σε Ιταλία και Γερμανία – Τρεις νέοι θάνατοι στη Νότια Κορέα

Οι ασθενείς με κοροναϊό στην Ιταλία είναι πλέον 1.835. Σε σχέση με χθες διαγνώσθηκαν 235 νέοι ασθενείς. Οι νεκροί από τη διάδοση του ιού είναι 52. Στην πρώτη θέση των κρουσμάτων παραμένει η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με 1.077 μεταδόσεις. Συνολικά, 149 άνθρωποι βρίσκονται στην φάση της ίασης και έχουν γίνει αρνητικοί στον ιό.

Οι ειδικοί του νοσοκομείων λοιμωδών νόσων του Μιλάνου Σάκκο εξηγούν ότι θα χρειαστούν μια με δυο εβδομάδες για να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του κοροναϊού, διότι δεν μπορεί να διαπιστωθεί αμέσως η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί.

Νέες μεταδόσεις έχουν σημειωθεί στις περιφέρειες της Ρώμης, της Σαρδηνίας και στην μικρή περιοχή Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας. Η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, πάντως, υπογραμμίζει ότι το 50% των κρουσμάτων δεν είναι ανησυχητικά, και θεραπεύονται κατ΄οίκον.

Τρεις νέοι θάνατοι στη Νότια Κορέα

Εξακόσια νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού και τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στη Νότια Κορέα, όπου το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί ανέρχεται πλέον σε 4.812 και ο απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους 28 νεκρούς, γνωστοποίησαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στο “κόκκινο”, το υψηλότερο της κλίμακας, όμως τα κρούσματα μόλυνσης και οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία στη χώρα όπου επικρατεί κλίμα φόβου και οργής έναντι μιας χριστιανικής αίρεσης η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης.

Νέο κρούσμα στο Βερολίνο

Μια δασκάλα, η οποία μολύνθηκε σε εκδρομή για σκι στο Νότιο Τιρόλο, είναι το τρίτο κρούσμα του νέου κοροναϊού Covid-19 στο Βερολίνο.

Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσει το σχολείο στο οποίο εργάζεται, ενώ προκειμένου να επαναλειτουργήσει, θα εξεταστούν προηγουμένως περίπου 80 άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή.

Αργά χθες βράδυ ανακοινώθηκε ότι ιδιωτικό σχολείο του Βερολίνου θα παραμείνει επίσης κλειστό, καθώς υπάρχει “ύποπτο” περιστατικό μεταξύ των γονέων των μαθητών.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με τον κοροναϊό στην γερμανική πρωτεύουσα ανέρχονται πλέον σε τρεις, με δεκάδες άτομα να εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες επειδή ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Μέχρι στιγμής στην Γερμανία έχουν διαπιστωθεί 180 κρούσματα (92 στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, 35 στο Μόναχο – εκ των οποίων 14 έχουν αποθεραπευθεί και λάβει εξιτήριο – 26 στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, 11 στην Έσση, 3 στο Βερολίνο, 2 στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και από ένα στο Βρανδεμβούργο, στην Βρέμη, στην Κάτω Σαξονία, στην Σαξονία και στην Θουριγγία).

Το βράδυ ανακοινώθηκε μια ακόμη ακύρωση Έκθεσης, αυτή τη φορά της Διεθνούς Έκθεσης Χειροτεχνίας στο Μόναχο, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν 1000 εκθέτες από 60 χώρες και οι επισκέπτες να ξεπεράσουν τις 100.000.

Μειώθηκαν τα κρούσματα στην Κίνα

Συνολικά 125 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό καταγράφηκαν χθες Δευτέρα στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από την 21η Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές υγειονομικές αρχές.

Οι νέοι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ανήλθαν σε 31 και όλοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων σε 2.943, σύμφωνα με τη Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Τα 125 νέα κρούσματα — τα 114 από αυτά εντοπίστηκαν στη Χουμπέι — είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με την Κυριακή (202) και αυξάνουν το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 80.151.

Στην μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, καταγράφηκαν οι 24 από τους νέους θανάτους.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ