Κορονοϊός: Εννέα συλλήψεις στου Ζωγράφου για συνωστισμό σε κλειστό χώρο

Εννέα αλλοδαποί συνελήφθησαν από τους άνδρες της αστυνομίας Ζωγράφου σε παράνομο, κλειστό χώρο παρά τα έκτακτα μέτρα περί συνωστισμού κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Εννέα αλλοδαποί συνελήφθησαν στην περιοχή του Ζωγράφου για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..

«Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν, παρά την απαγόρευση, να συνωστίζονται σε ισόγειο κλειστό χώρο, ο οποίος λειτουργούσε χωρίς άδεια ως άτυπος χώρος λατρείας», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Σε ισχύ η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων

Υπενθυμίζεται πως έχουν απαγορευτεί οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων. Μαλιστα, θα επιβάλλεται και πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο που θα παραβιάζει τον παραπάνω κανόνα.

Εξάλλου, συστήνονται οι μετακινήσεις αποκλειστικά για μετάβαση στην εργασία, τον γιατρό, για πρόσβαση σε τρόφιμα, στο ταχυδρομείο, για καύσιμα, στις τράπεζες και η μετακινήσεις για ανθρώπους σε ανάγκη. Αναφορικά με την άθληση σε εξωτερικούς χώρους αυτή μπορεί να γίνεται ανά δύο άτομα και με τις αποστάσεις που συστήνονται.

 

ieidiseis

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ