Κορονοϊός: Εκατοντάδες έλεγχοι το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο έχουν γίνει εκατοντάδες έλεγχοι από τους οποίους προκύπτει ότι 363 ύποπτα κρούσματα ήταν αρνητικά στον ιό.

 

Αναλυτικά ελέγχθηκαν: 203 στην Αττική 68 στην Αχαΐα 44 στη Θεσσαλονίκη 27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα) 3 στα Ιωάννινα 3 στην Πτολεμαΐδα 3 στο Άργος 2 στα Χανιά 2 στην Κέρκυρα 2 στην Κεφαλλονιά και από 1 σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο.

 

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

 

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

 

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

 

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, έχουν ήδη ενημερωθεί περισσότερα από 1500 άτομα για την πιθανότητα να εμφανίσουν λοίμωξη από τον κορονοϊό, είτε λόγω της επαφής τους με επιβεβαιωμένες περιπτώσεις είτε γιατί έχουν επιστρέψει από χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Επίσης μέχρι την παρασκευή το βράδυ είχαν ελεγχθεί 700-800 δείγματα, αριθμός που πλέον έχει ξεπεράσει τους 1000.

 

Παράλληλα από χθες ενεργοποιήθηκε ο 4ψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1135 προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται, ενώ μέχρι την Παρασκευή οργανισμός είχε δεχτεί περί τις 60.000 κλήσεις.

 

Στα 66 τα κρούσματα

Άλλα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου το Υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών στους 66.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

www.news247.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ