Κορονοϊός: Γιατί όλοι στην Ισπανία εύχονται να είχαν σκύλο – Κατέληξαν να νοικιάζουν

Σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου οι κάτοικοι μπορούν να βγουν έξω για να γυμναστούν παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, η Ισπανία έχει απαγορεύσει όλες τις εξόδους. Οι άνθρωποι μπορούν να βγουν βέβαια, από τα σπίτια τους εάν έχουν ένα τετράποδο κατοικίδιο – για ένα σύντομο πάντα, περίπατο, προκειμένου τα ζώα να κάνουν την ανάγκη τους.

«Βγαίνεις πιο συχνά, αλλά για λιγότερη ώρα» λέει ο Λούις Φε, ένας 49χρονος δάσκαλος που βγάζει βόλτα τον Ντάρα, τον σκύλο του, κοντά σε μια εκκλησία στη Μαδρίτη. Άλλοι ιδιοκτήτες σκύλων λένε πως βγάζουν τα ζώα τους, απλά επειδή μπορούν ή επειδή βαριούνται στο σπίτι».

Με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού να ανεβαίνει, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού που έχει μολύνει πλέον περισσότερους από 17.000 ανθρώπους, καθιστώντας την, την τέταρτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα σε όλο τον κόσμο. Και το γάβγισμα είναι ένας από τους ελάχιστους ήχους που σπάνε την σιωπή στους δρόμους της Μαδρίτης.

Ενοικίαση σκύλου

Χωρίς επιστημονικές ενδείξεις πως τα ζώα μεταδίδουν τον κορωνοϊό στους ανθρώπους, το να έχεις έναν σκύλο θεωρείται πλέον ένα αξιοζήλευτο «εισιτήριο» για λίγες στιγμές ελευθερίας. «Ένας ιδιοκτήτης σκύλου μου είπε ότι κάποιος του έστειλε μήνυμα ρωτώντας εάν θα μπορούσε να νοικιάσει τον σκύλο του» λέει ο Φε. Και η ιδέα αυτή φαίνεται πως «έπιασε».

«Αν κάποιος θέλει να βγει μια βόλτα, θα του νοικιάσω τον σκύλο μου» λέει μια αγγελία στο Milanuncios, την ισπανική ιστοσελίδα για αγγελίες. Και δεν το βρίσκουν όλοι αστείο. «Αυτός είναι ένας εφιάλτης -για την υγεία των άλλων ανθρώπων και για τον ίδιο τον σκύλο που βγαίνει έξω με ένα άτομο που δεν γνωρίζει»λέει η 39χρονη Αλίσια Μπαριέντος, που βγάζει βόλτα τον σκύλο της.

Και η αντίπαλη ιστοσελίδα, Wallapop, μποϊκοτάρει αυτή την ιδέα, προτρέποντας τους χρήστες να αναφέρουν τυχόν τέτοιες προσφορές για σκύλους. Αλλά το θέμα αυτό έχει προκαλέσει πολλές χιουμοριστικές ατάκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις που δείχνουν κατοικίδια ζώα να έχουν ταμπέλες πως νοικιάζονται για 15 ευρώ την βόλτα, μέχρι άλλα που καταρρέουν από την εξάντληση: «Μα έχω βγει ήδη 38 φορές έξω σήμερα».

Βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους για να βγουν έξω

Τουλάχιστον ένας άνδρας στην βόρεια Ισπανία σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κοροϊδέψει τις αρχές, όπως ο άλλος χθες που προσπάθησε να βγει έξω ντυμένος σαν δεινόσαυρος. Βέβαια η αστυνομία τον έπιασε να σέρνει ένα λούτρινο σκυλί με ένα λουρί, σε μια ξεκαρδιστική στιγμή που κατέγραψε η κάμερα των γειτόνων σε ένα κοντινό μπαλκόνι.

skai

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ