Κορονοϊός: Ανακοινώνονται και νέα μέτρα από την κυβέρνηση. Αυστηροποίηση των μέτρων

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση σε λίγη ώρα, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της χώρας μας από τον κορωνοϊό αλλά και τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στον ελληνικό πληθυσμό.

Όπως άλλωστε δήλωσε και σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα ληφθούν κι άλλα μέτρα προστασίας και κάθε μέρα θα αξιολογείται η κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμο των μικρών καταστημάτων -υλοποιώντας επί της ουσίας ένα αίτημα των συλλόγων τους.
Αυστηροποίηση των μέτρων

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η κυβέρνηση αποφάσισε σειρά νέων μέτρων για την προστασία του πληθυσμού.

Ειδικότερα, βλέποντας τις εικόνες συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ τις περασμένες ημέρες, που παρέπεμπαν σε παραμονή Πρωτοχρονιάς και όχι ένα τυχαίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «φρένο» στον αριθμό των πολιτών που θα μπορούν να κάνουν παράλληλα τις αγορές τους.

Έτσι, από σήμερα το πρωί οι ουρές μάλλον θα δημιουργούνται έξω από τα σούπερ μάρκετ, καθώς πλέον θα μπορεί να μπαίνει στο χώρο ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένα συνοικιακά καταστήματα δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πάνω από πέντε άτομα τη φορά ενώ ο αριθμός αυτός θα είναι σαφώς αυξημένος σε μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, υπεύθυνες για τον αριθμό των πελατών μέσα στους χώρους θα είναι οι ίδιες οι επιχειρήσεις που με τη βοήθεια σεκιούριτι θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο συγκεκριμένου αριθμού ανθρώπων τη φορά.

Παράλληλα, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τονίζεται πως τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές αλλά μόνο για την κατ’ οίκον παράδοση ηλεκτρονικών παραγγελιών των καταναλωτών.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν δε, να έχουν συσκευή με απολυμαντικό / αντισηπτικό υγρό για ελεύθερη χρήση από τους καταναλωτές ενώ όλοι οι χώροι τους θα πρέπει να απολυμαίνονται και να αερίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Προβλέπονται επίσης αυστηρότερα μέρα στους χώρους κοπής προϊόντων (τυριών και αλλαντικών) και αποφυγή χρήσης μετρητών στις συναλλαγές.
Με το… γάντι οι αγορές στις λαϊκές αγορές

Μετά από πρωτοβουλία της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι αγορές πλέον στις λαϊκές θα γίνονται με γάντια.

Η Ομοσπονδία θα διαθέτει δωρεάν γάντια αμέσως μόλις οι καταναλωτές κατευθύνονται προς κάποιο πάγκο για να διαλέξουν προϊόντα.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ