Κορονοϊός: Έφτασαν τους 131 οι νεκροί στην Τουρκία

Ο κορονοϊός χτυπάει αλύπητα και την Τουρκία με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά στους 131, καθώς 23 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρη.

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που επέφερε ο κορονοϊός έφτασε τα 9.127, από 1.815 χθες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.Περίπου 105 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Ο υπουργός ανέφερε μέσω του Twitter ότι έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα 65.446 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 9.982 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες. Στόχος των τουρκικών αρχών είναι να καταφέρουν να κάνουν 10.000 τεστ ημερησίως.

Στοιχεία σοκ για τον κορονοϊό στην Τουρκία

Την ώρα που οι νεκροί από τον κορονοϊό ξεπερνούν τους 100 στην Τουρκία και τα κρούσματα είναι πάνω από 7.500, ο γιατρός του πανεπιστημίου Dokuz Eylül Üniversitesi της Σμύρνης, υπεύθυνος του τμήματος πανδημίας, Γιουσούφ Σαβράν, κάνει δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. 

Σε βίντεο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο YouTube, αξιολογεί την κατάσταση του κορονοϊού στην Τουρκία, τονίζοντας πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα ξεπερνά αυτόν της Ιταλίας, το αντίστοιχο διάστημα (σ.σ. το διάστημα υπολογίζεται βάσει της εμφάνισης του πρώτου κρούσματος στην κάθε χώρα και από εκεί και έπειτα πώς εξελίσσεται ο ιός).

“Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πιο πάνω από την Ιταλία. Η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Σας παρακαλώ μείνετε σπίτι. “Κοιτώντας τα στατιστικά στοιχεία η Ιταλία πιάστηκε απροετοίμαστη. Εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό. Η Τουρκία δίνει πιο κρίσιμο τεστ. Αυτή την στιγμή η Τουρκία έχει περισσότερα κρούσματα και θανάτους σε σχέση με τους Ιταλούς. Αν δεν πάρουμε στα σοβαρά αυτή την κατάσταση θα έχουμε χιλιάδες θανάτους”, τονίζει ο Γιουσούφ Σαβράν και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες.

 

newsit

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ