Κορονοιός στην Ισπανία: Σοκάρουν οι αριθμοί – 2.000 νέα κρούσματα. 491 νεκροί

Περί τα 2.000 νέα κρούσματα της επιδημίας Covid-19 καταγράφηκαν στην Ισπανία. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται σε 11.178, ανακοίνωσαν οι αρχές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Χθες, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 9.161 ενώ ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 491.

Άδειοι δρόμοι, στρατιώτες σε 14 πόλεις

Τα 47 εκατομμύρια των Ισπανών βρίσκονται υπό μερική απομόνωση από το Σάββατο το βράδυ, καθώς τους επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μονάχα για να πάνε στη δουλειά, να αγοράσουν φαγητό ή να πάνε στο φαρμακείο ή στο νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε 14 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα για να βοηθήσουν την αστυνομία στην εφαρμογή της καραντίνας, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός αν έχουν σοβαρό λόγο να βγουν έξω. Ειδικές ομάδες του στρατού απολυμαίνουν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

«Εάν οι Ισπανοί πάρουν σοβαρά τα μέτρα, θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα σε περίπου 3 με 4 ημέρες» δήλωσε ο Φερνάρντο Σιμόν, ο συντονιστής έκτακτων υγειονομικών περιστατικών. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό αυξήθηκε σήμερα σε 309, με 9.191 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ήτοι σχεδόν 1.500 περισσότερα σε διάστημα 24 ωρών.

Η Ισπανία καταγράφει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως πίσω από την Κίνα, την Ιταλία και το Ιράν.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ