Κοροναϊός: Συναγερμός στο σχολείο του γιου του πρίγκιπα Ουίλιαμ – Σε απομόνωση 4 άτομα

Στην απομόνωση βρίσκονται τέσσερις μαθητές από το σχολείο του πρίγκιπα Τζορτζ και της πριγκίπισσας Σάρλοτ στη Βρετανία, καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα του κορονοϊού.

Τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, που είναι μαθητές του Τόμας Μπάτερσι στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και όσο αναμένονται τα αποτελέσματα που θα δείξουν αν έχουν τον κοροναϊό, παραμένουν στα σπίτια τους με απόφαση του διευθυντή του σχολείου.

Τα σχολεία ήταν κλειστά για δύο εβδομάδες για τις καθιερωμένες διακοπές τους, με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να ταξιδεύψουν με τις οικογένειες τους στην Ιταλία.

Παράλληλα, δεκατρία σχολεία στη Βρετανία έχουν βάλει “λουκέτο” εξαιτίας του γενικευμένου φόβου που επικρατεί σχετικά με την εξάπλωση του ιού.

“Στοχεύουμε στην διατήρηση ανοιχτών σχολείων, με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές μας είναι προστατευμένοι. Ο ευρύτερος στόχος μας, πραγματικά, είναι να μην προκληθεί αναστάτωση, αλλά ούτε και κοινωνικές, οικονομικές επιπτώσεις, που θα επιβαρύνουν το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας” αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας.

 

thetoc

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ