Καταγγελίες για θανάτους "ύποπτους" για κορονοϊό που ο ΕΟΔΥ αποφεύγει να ελέγξει

Σε μακάβριο σίριαλ έχει μετατραπεί η υπόθεση της νεκροψίας στη σορό του άτυχου 73χρονου ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν μια εβδομάδα στην Κέρκυρα.

Ο Ιατροδικαστής Κέρκυρας Γιάννης Αϊβατίδης υπέβαλε προ ημερών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καθώς δεν του χορηγειίτο άδεια ώστε να κάνει νεκροψία στον 73χρονο, για να διαπιστώσει τα αίτια θανάτου του, αφού ο ηλικιωμένος απεβίωσε με συμπτώματα πνευμονίας και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Να υπενθυμίσουμε πως εγγράφως ο ιατροδικαστής ζήτησε  το  τεστ για τον Covid-19 και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να πάρει δείγμα από τον ηλικιωμένο, αλλά  η απάντηση  του ΕΟΔΥ ήταν αρνητική και επομένως το νοσοκομείο δεν μπορούσε να του δώσει το τεστ !

Τηλεφωνική παραγγελία αντικατάστασης και η προσφυγή στον Άρειο Πάγο

 Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας έδωσε τηλεφωνική παραγγελία χθες Παρασκευή  για την αντικατάσταση του Γ. Αϊβατίδη ως πραγματογνώμονα για τη διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής επί του πτώματος του Τ.Γ.

Σε επικοινωνία του kerkyrasimera.gr με τον ιατροδικαστή Γ. Αϊβατίδη, δήλωσε πως ¨”αυτή η πράξη της εισαγγελέως είναι παράνομη καθώς πρόκειται για αντιδικονομική αντικατάσταση ως πραγματογνώμονα χωρίς έγγραφη απόφαση ή διάταξη και κυρίως αναιτιολόγητη”.

Ο ίδιος, ενημερώνει εγγράφως τον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου με κοινοποίηση σε όλες τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Ο κ, Αϊβατίδης δήλωσε: «παρακαλώ για τον έλεγχο της νομιμότητας της κατ’ άρθρον 190 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/2019, ΦΕΚ 96/Α/11-6-2019), ούτως ώστε να ανακληθεί άμεσα. Εξαιρουμένης της περίπτωσης στην οποία προβάλλεται κώλυμα (δεν συντρέχει επειδή ουδέποτε δήλωσα κώλυμα), η μόνη περίπτωση αντικατάστασης θεωρητικά θα ήταν αποδεδειγμένη αμέλειά μου (εμμέσως πλην σαφώς η εν λόγω αντικατάσταση εμπεριέχει μύχια μομφή για την υπηρεσιακή μου στάση, κάτι το οποίο προς το παρόν αντιπαρέρχομαι). Όχι μόνο δεν συντρέχει ενδεχόμενη αμέλειά μου ως υπαρκτός λόγος αλλά αντιθέτως στη συγκεκριμένη περίπτωση επέδειξα ιδιαίτερη επιμέλεια προκειμένου άμεσα να προβώ στην εκτέλεση της σχετικής παραγγελίας, αιτούμενος από τν Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας από τις 13.3.2010 ημέρα αρχικής παραγγελίας του Α.Τ. Κέρκυρας, ειδική στολή για λόγους διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και του προσωπικού της υπηρεσίας αφού πρόκειται με βάση τα προανακριτικά δεδομένα, για περιστατικό ύποπτο για Ncovid-19.”.

Ανάλογες καταγγελίες και για τον θάνατο της Χαράς Τζαναβάρα

Σήμερα πάντως έγινε μια ακόμα σοβαρή καταγγελία σχετικά με απώλεια συμπολίτισσάς μας και δημοσιογράφου, της Χαράς Τζαναβάρα, από τον βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, .σύμφωνα με τον οποίο,  «η απώλεια της δημοσιογράφου κρύβει μια τρομακτική ιστορία». Ο ίδιος επισήμανε ότι «άτομο υψηλού κινδύνου παίρνει οδηγία να μείνει σπίτι, να μην πάει στο δημόσιο νοσοκομείο, να μην της δοθεί η άδεια να την δει ιδιώτης γιατρός, χωρίς να της δίνεται καν η δυνατότητα για ένα τεστ, και εν τέλει χωρίς καν νεκροψία».

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ