Καθηγητής Άγγελος Χατζάκης για κορονοϊό: 15 Μαίου θα έχουν τελειώσει όλα

Καθηγητής Άγγελος Χατζάκης για κορονοϊό: Ο καθηγητής επιδημιολογίας έκανε την εκτίμησή του για την πορεία του θανατηφόρου ιού.

Καθηγητής Άγγελος Χατζάκης για κορονοϊό: Ο καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του OPEN στο πρωί της 17ης Μαρτίου αναφέροντας πως  σύμφωνα με τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί σε Κίνα και Κορέα, εκτιμά πως  μέχρι 15 Μαΐου θα έχουν τελειώσει όλα.

Ειδικότερα, ο επιδημιολόγος Άγγελος Χατζάκης μίλησε για την έλλειψη αντιδραστηρίων η οποία προκαλεί προβλήματα στον εργαστηριακό έλεγχο έχοντας δημιουργήσει πλασματικό αριθμό κρουσμάτων. Είπε ότι πολύτιμα συμπεράσματα αντλούνται από τις χώρες στις οποίες η επιδημία έχει τελειώσει. Εκτίμησε δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας ότι μέσα Μαΐου θα έχουν τελειώσει όλα με τον κορωνοϊό αν και προειδοποίησε για επανάκαμψη του ιού τον ερχόμενο Οκτώβρη-Νοέμβρη.
Βιογραφικό του κ. Άγγελου Χατζάκη

Ο Άγγελος Χατζάκης είναι Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Επίσης, είναι ιδρυτής του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» (1989), που εδρεύει στο ίδιο Εργαστήριο.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτορας του ιδίου Πανεπιστημίου, ενώ κατέχει MSc στην Επιδημιολογία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard.  Έχει εκπαιδευτεί στην Παθολογία στο Γ.Ν.Α «Ιπποκράτειο». Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά κυρίως θέματα επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής και ιδιαίτερα ιολογία, παθογένεση, πρόληψη και θεραπεία ιογενών νοσημάτων και ογκογόνων ιών (ανθρώπινοι ρετροϊοί, ιοί ηπατίτιδας, ιοί του έρπητα).

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ