Η Γερμανία θεωρεί και αναμένει ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα τηρηθεί

«Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί και αναμένει ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό θα τηρηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και τόνισε ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους. Το ίδιο δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, και το υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά της η υπουργός ‘Αμυνας ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ζήτησε από την Δύση να κάνει περισσότερα για την κατάσταση στην Συρία: «Η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ πρέπει από κοινού να αυξήσουν την πίεση προς τον ‘Ασαντ και τον Πούτιν, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για πολιτικές συνομιλίες και τερματισμό του φοβερού πολέμου στην Συρία», δήλωσε η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ, τονίζοντας ότι η τρομερή ανθρωπιστική κατάσταση πλήττει τους πάντες.

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς τάχθηκε κατά οποιασδήποτε στρατιωτικής λύσης της κρίσης στην Συρία και σημείωσε ότι ένας πιθανός δρόμος θα μπορούσε να είναι οι συνομιλίες μεταξύ της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ