ΗΠΑ: Σε ισχύ η ταξιδιωτική απαγόρευση για 26 ευρωπαϊκές χώρες λόγω κορονοϊού

Σε ισχύ τέθηκε στις ΗΠΑ η ταξιδιωτική απαγόρευση για 26 χώρες της Ευρώπης, που αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ ως μέτρο αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού. Η απόφαση αφορά 22 μέλη της ΕΕ και τέσσερα κράτη που δεν είναι μέλη.

Η ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ- η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πλευράς ΕΕ- θα διαρκέσει για 30 ημέρες και αφορά τις εξής χώρες: Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

Την Παρασκευή (13/3), ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθεί στη λίστα της απαγόρευσης και η Μ. Βρετανία, την οποία είχε εξαιρέσει αρχικά όταν ανακοίνωσε την απόφασή του.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή (13/3) ο Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού, απόφαση με την οποία θα είναι διαθέσιμα κονδύλια 50 δισεκατομμυρίων στις πολιτείες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ιό.

 

e-radio

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ