Δεν μειώνεται ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ιταλία: 837 σήμερα, 12.428 συνολικά

Η καταμέτρηση νεκρών και νέων κρουσμάτων εξαιτίας του κορονοϊού συνεχίζεται στην Ιταλία.

Τη Δευτέρα η γειτονική χώρα ανακοίνωσε άλλους 812 θανάτους, με συνέπεια ο συνολικός αριθμός να φτάσει στους 11.591, αλλά το θετικό ήταν η σημαντική πτώση στα νέα κρούσματα, τα οποία ήταν 4.050.

Μία μέρα μετά, η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο για 837 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο και 4.233 νέα κρούσματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνολικοί αριθμοί είναι πλέον 12.428 και 105.972 αντίστοιχα.
«Πιάσαμε το peak και τώρα αναμένεται η αρχή της καθοδικής πορείας»

Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας , Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε ότι «η χώρα έφτασε στο σημείο ανώτατης διάδοσης του ιού και τώρα αναμένεται η αρχή της καθοδικής πορείας».

«Το σημείο αυτό, όμως, δεν είναι μια κορυφή, είναι οροπέδιο», πρόσθεσε, εννοώντας ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να αναμένει, κανείς, έπειτα από μια ημέρα.

«Αν δεν τηρήσουμε με προσοχή τα μέτρα που έχουν εγκριθεί, η επιδημία μπορεί να ξαναρχίσει να διαδίδεται με δύναμη», εξήγησε ο Μπουσαφέρο.

Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας τόνισε, επίσης, ότι «χρειάζονται πιο γρήγορα τεστ προς εντοπισμό των αντισωμάτων και είναι ακριβώς αυτό που η ιταλικές υγειονομικές αρχές θέλουν να κάνουν».

Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «ο στόχος είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας να παραμείνει κάτω από το 1%» και ότι «για να φτάσει στο μηδέν, θα χρειαστούν μήνες».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ