Αχτίδα αισιοδοξίας από Τσιόδρα, «δεν έχουμε την εικόνα της Ιταλίας»

Δεν έχει επιθετική αύξηση ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Η Ελλάδα δεν έχει την πορεία της Ιταλίας και της Ισπανίας, είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε επιθετική αύξηση, αν όμως τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα».

Τόνισε πως με την εφαρμογή των μέτρων έχει «ελαττωθεί» η καμπύλη.

«Η πορεία του ιού ανάλογη με τα μέτρα. Ως τώρα δεν έχουμε σημάδια εκθετικής αύξησης. Είμαστε στην αρχή της μάχης», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε πως η Επιστημονική Επιτροπή Λοιμωξιολογίας, ενέκρινε ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο για να παίρνουν φάρμακα κάποιοι βαριά νοσούντες, ωστόσο τόνισε πως «δεν είναι για όλους γιατί έχουν σοβαρές παρενέργειες στο ήπαρ, το αίμα και την καρδιά»

Επιπλέον, βρισκόμαστε σε περίοδο χαμηλής δραστηριότητας της γρίπης, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας.

Τα στοιχεία ωστόσο δεν είναι τόσο αισιόδοξα για άλλες χώρες της ΕΕ.

 

 Στους  26 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (26/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Στο μεταξύ 71 είναι τα νέα κρούσματα, και τα συνολικά 892.

Ακόμη 57 συμπολίτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 54 είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας. Ωστόσο εάν αρθούν τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση τα πράγματα θα αλλάξουν». Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση.

Επίσης ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε πως «η πορεία της επιδημίας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα περιορισμού και την τήρησή τους», είπε.

Αναφερόμενος στο θάνατο του Γερμανού καθηγητή που επισκέφτηκε για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως παρουσιάστηκε θρόμβωση στον ασθενή. Μάλιστα ανακοίνωσε πως η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής για όσους νοσηλεύονται.

“Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα”, είπε επίσης ο κ. Τσιόδρας.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ