Αγριες μέλισσες: Η Θεοδοσία αρνείται να δώσει διαζύγιο στον Λάµπρο

 Ο παράνοµος έρωτας του ζωγράφου µε τον γαµπρό του Σεβαστού είναι ένα βήµα πριν από τη φανέρωσή του. Την ίδια στιγµή, ένα ξέσπασµα του Μιλτιάδη στον Δούκα για το παρελθόν της Μυρσίνης φέρνει στην κυριολεξία σεισµό

Συγκλονιστικές εξελίξεις έρχονται στις «Αγριες µέλισσες» στα προσεχή επεισόδια της σειράς. Η Ασηµίνα συνεχίζει το σχέδιο της σικέ εγκυµοσύνης και αρχίσει να επιδεικνύει τις ψεύτικες αλλαγές στο σώµα της. Την ίδια στιγµή, η ∆ρόσω κρύβει όσο µπορεί αυτές τις αλλαγές, όµως άθελά της το µυστικό της θα αποκαλυφθεί σε κάποιον. Δεν είναι άλλος από τον Φανούρη, ο οποίος λίγο αργότερα επιβεβαιώνει την εγκυµοσύνη της Δρόσως σε συζήτηση που έχει µε την Ελένη, η οποία µάλιστα του ζητά και τη γνώµη του για το θέµα της υιοθεσίας χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερα. Χωρίς φυσικά να γνωρίζει τον πατέρα του παιδιού, ο επιστάτης των κτηµάτων των Σταµίρηδων λέει στη Λενιώ πως το καλύτερο για όλους είναι να δοθεί αυτό το παιδί προς υιοθεσία. «Είναι µια καλή λύση» της αναφέρει στενοχωρώντας την, καθώς εκείνη θέλει η ∆ρόσω να µην αποχωριστεί το παιδί. Ο Κυπραίος συνεχίζει να δέχεται το φλερτ της Μάρθας, προκαλώντας τη ζήλια της Ελένης, κάτι που θα κάνει τον Κυπραίο να αναθαρρήσει για τα αισθήµατά της προς το πρόσωπό του.
Θεοδοσία σε Λάμπρο: «Μαζί θα μείνουμε στη φυλακή που εσύ δημιούργησες»

Ο Βασταρδής δείχνει στη Θεοδοσία τα χαρτιά του διαζυγίου του και της ζητά να ζήσουν µαζί, την ίδια ώρα που ο Λάµπρος ανακαλύπτει την παράνοµη σχέση τους. Ο δάσκαλος γνωρίζοντας πια τα πάντα για τον εξωσυζυγικό δεσµό της Θεοδοσίας µε τον Βασταρδή αποφασίζει να κάνει ένα παράτολµο βήµα, ενώ την ίδια στιγµή ο Μιλτιάδης ψάχνει ανήσυχος τον γιο του. Ο Λάµπρος ζητά ξεκάθαρα από τη Θεοδοσία διαζύγιο θεωρώντας λυτρωτικό αυτό το τέλος και για τους δύο και έχοντας µέσα του την ελπίδα πως θα καταφέρει να προσεγγίσει την Ελένη. Αυτήν τη φορά όµως η Θεοδοσία ενώ του είχε πει µετά την αποβολή του παιδιού τους πως είναι ελεύθερος, έχει αλλάξει στάση. «Δεν θα σου δώσω ποτέ το διαζύγιο. Μαζί θα µείνουµε σε αυτήν τη φυλακή που εσύ δηµιούργησες. Και όπως υποφέρω εγώ, έτσι θα υποφέρεις κι εσύ» του λέει χαρακτηριστικά.
Στα ίχνη του Κυπραίου

Ο Θωµάς βρίσκεται αντιµέτωπος µε τη «Θεία ∆ίκη» µέσω ενός ανθρώπου που µπορεί να τον ξεσκεπάσει εύκολα για τον φόνο του Σαράντη Γεωργαλά. Ο Κυπραίος αναγκάζεται να παραδεχτεί στον µοναχό Ματθαίο την εγκληµατική πράξη του κατά του Γεωργαλά, όµως η οµολογία του θα πάρει µια απρόσµενη τροπή. Ο Προύσαλης προσπαθεί να πείσει τη Βασούλα να καταθέσει εναντίον του Λια και έτσι να φτάσουν στην ενοχή του ∆ούκα, όµως η Βασούλα φοβάται για τη ζωή της, καθώς ο άντρας της της φέρεται βίαια. Η Ελένη αναλαµβάνει να την πείσει εκείνη, όµως η ξαφνική παρουσία του Λια θα βάλει σε κίνδυνο και τις δύο γυναίκες. Η Ελένη, µε τη βοήθεια του Προύσαλη και του Κυπραίου, προσπαθεί να βρει τρόπο να πλησιάσει τη Βασούλα µε σκοπό να την πείσει να αφήσει τον άντρα της. Η Ασηµίνα δείχνει όλο και πιο έντονα τη σκληρή πλευρά της στη ∆ρόσω, κατηγορώντας την πως τη νύχτα του φόνου πλησίασε ερωτικά τον Σέργιο.

Ο Δούκας κοντά στην αλήθεια για τον γαμπρό του

Ο Κωνσταντής αποκαλύπτει στον ∆ούκα ότι προσέλαβε τον ∆ηµητράκη ως δόλωµα για να παγιδέψει τον Κλεοµένη κι εκείνος γίνεται έξαλλος µε το ανόητο, όπως το θεωρεί, σχέδιό του. Οµως τα πράγµατα θα πάρουν άλλη τροπή: Η σχέση του Κλεοµένη µε τον Δηµητράκη όχι µόνο προχωρά, αλλά ολοκληρώνεται ερωτικά. Νωρίτερα, ο άντρας της Πηνελόπης εξοµολογείται στον νεαρό ζωγράφο πολλές λεπτοµέρειες από το παρελθόν του και τη ζωή του. Η ώρα όµως της αλήθειας φθάνει και ο ∆ούκας θα βρεθεί σε πολύ µικρή απόσταση από την ανακάλυψη των ερωτικών προτιµήσεων του γαµπρού του. Εξελίξεις θα υπάρξουν και στη σχέση του Κυριάκου µε την Ουρανία, µε τη µοδίστρα να απαιτεί να φύγει οριστικά ο κλαριντζής από το σπίτι, όπως και γίνεται.

Ο μεγάλος καβγάς φέρνει αλήθειες στο φως

Επειτα από έναν µεγάλο καβγά, ο Μιλτιάδης θα αποκαλύψει στον ∆ούκα τι έχει συµβεί ανάµεσα σε εκείνον και τη Μυρσίνη στο παρελθόν και θα προκαλέσει την οργή του. Στον καβγά είναι µπροστά και η Μυρσίνη, που εµβρόντητη ακούει τον κουνιάδο της να λέει στον άντρα της «παρασύρθηκες, Δούκα. Το µόνο που ήθελε ήταν να µε εκδικηθεί που δεν ενέδωσα στον έρωτά της». Στο σηµείο εκείνο ανοίγει λοιπόν ο ασκός του Αιόλου. Λίγο αργότερα, η Βασούλα υπογράφει την κατάθεση που καταδικάζει τον Λια και όλοι χαρούµενοι πιστεύουν πως επιτέλους έχουν στο χέρι τον Δούκα. Ο Προύσαλης αναλαµβάνει να την προστατέψει µέχρι τη δίκη. Πώς θα αντιδράσει ο Δούκας; Θα οµολογήσει ο Λιας την αλήθεια; Αυτήν τη φορά ο Δούκας είναι πιο κοντά στη φυλακή όσο ποτέ στο παρελθόν. Εν τω µεταξύ, ένα γράµµα που φθάνει στον Νέστορα ίσως περιέχει την απάντηση που ψάχνει για τον Θωµά Κυπραίο…

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο «Tv Έθνος», στις 15 Μαρτίου 2020)

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ