Φέσσας: Τα μέτρα που πάρθηκαν στο Μιλάνο δεν έχουν παρθεί εδώ και αιώνες

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο καθηγητής πανεπιστημίου στο Μιλάνο και πρόεδρος των ελληνικών Κοινοτήτων της Ιταλίας, Δημήτρης Φέσσας για τις εξελίξεις στο ζήτημα του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια είναι κλειστά στη γειτονική χώρα, ενώ έχουν ξεκινήσει πιλοτικά τα τηλεματικά μαθήματα και ο ασύγχρονος τρόπος διδασκαλίας.

Στο Μιλάνο βρίσκονται περί τους 300 Έλληνες φοιτητές κυρίως σε οικονομικές και πολυτεχνικές σχολές, καθώς επίσης και ένα σχολείο με 40 περίπου Έλληνες μαθητές.

Η ελληνική κοινότητα του Μιλάνου αριθμεί περί τα 600 άτομα και 2.000 στη Λομβαρδία. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι επιστημονικοί μετανάστες.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα «αυτό που έγινε στο Μιλάνο δεν έχει ξαναγίνει στη νεότερη ιστορία. Τα μέτρα που πάρθηκαν δεν έχουν παρθεί εδώ και αιώνες».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Λομβαρδίας, ο καθηγητής επεσήμανε πως δεν υπάρχει πανικός παρ’ όλο που τα κρούσματα έχουν φτάσει πλέον τις 5.000, ενώ κανείς δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για μια απλή γρίπη.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ