Τσιόδρας: Είπα στην Ιερά Σύνοδο να μην γίνουν οι εκκλησίες εστίες μετάδοσης κορονοϊού

 Στην παρουσία του στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την εξάπλωση της πανδημίας αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας πως έστειλε το μήνυμα «να μην γίνουν οι εκκλησίες εστιές μετάδοσης του κορωνοϊού».

«Παρουσίασα όλα ευρωπαϊκά δεδομένα της πανδημίας, αλλά και τα ελληνικά δεδομένα. Μετέφερα την ανησυχία όλων μας για την κατάσταση που επικρατεί και για την οποία η πολιτεία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα και αναφέρθηκα σε θέματα που έχουν να κάνουν συναθροίσεις. Αυτό που τόνισα ήταν να αποφύγουμε να γίνουν οι εκκλησίες μας εστίες μετάδοσης του ιού. Πρέπει να πω ότι με άκουσαν με προσοχή και από όσο ξέρω θα υπάρξουν ανακοινώσεις σήμερα».

Νωρίτερα, εξερχόμενος από την συνάντηση δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Ενημέρωσα τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) για τα όσα πρέπει να ξέρουν σχετικά με την επικινδυνότητα του νέου κορωνοϊού και φαίνεται ότι έδειξαν κατανόηση». 

«Η απόφαση είναι δική της τους», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για να τους ανακοινώσει την απόφαση της ΔΙΣ.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ