Συγκλονίζει ο Ιταλός πρόεδρος: Να μην ακολουθήσει η Ευρώπη την οδυνηρή μας πορεία

Κορονοϊός: Ελπίζω πραγματικά η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας, έγραψε ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, σε επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Παράλληλα, θέλησε να τον ευχαριστήσει για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού.

 

«Εδώ, σε πολλές περιοχές αποδεκατίζεται η γηραιότερη γενιά, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους, όχι μόνο για τα συναισθήματά τους, αλλά και την καθημερινή ζωή», προσθέτει ο Ιταλός Πρόεδρος.

 

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ηγεσία της, εργάζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμέτωπη με αυτή την νέα, γενικευμένη δραματική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης», καταλήγει ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

 

Φοβούνται πιθανή μετάλλαξη του ιού

Φόβοι ότι ο ιός μπορεί να έχει μεταλλαχθεί στη Λομβαρδία εκφράζει Ιταλίδα μικροβιολόγος.

 

Η καθημερινή ενημέρωση για τους νεκρούς και τους νοσούντες στην Ιταλία προκαλεί σοκ, ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν συνεχώς κατά χιλιάδες και ειδικά στη Λομβαρδία.

 

Μπορεί στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση να είναι κάπως υπό έλεγχο, αλλά στη συγκεκριμένη περιφέρεια δείχνει ανεξέλεγκτη, με τους αριθμούς να ανεβαίνουν συνεχώς.

 

Γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις της Μαρία Ρίτα Γκρισμόντο, διευθύντρια του εργαστηρίου κλινικής μικροβιολογίας, ιολογίας και διάγνωσης βιοεπιχειρησιακών λύσεων στο νοσοκομείο Sacco.

 

«Υπάρχει κάτι στη Λομβαρδία που δεν είναι φυσιολογικό και κατανοητό. Ξεπεράσαμε τους νεκρούς της Κίνας σε πολύ μικρότερη περιοχή και σε λιγότερο χρόνο. Κάτι περίεργο συμβαίνει. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο ιός είναι τόσο επιθετικός στη Λομβαρδία. Όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι και ένα από αυτά είναι ότι έχουμε μετάλλαξη του ιού. Κάνω έκκληση στην επιστημονική κοινότητα: Ας ενωθούμε για να καταλάβουμε τι γίνεται. Αν μελετήσουμε όλοι από ένα μικρό κομμάτι, πιθανότατα θα καταλάβουμε τι συμβαίνει».

www.dikaiologitika.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ