Παλαιστίνη: Πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στη Λωρίδα της Γάζας

Τα πρώτα δύο κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

 

Δύο Παλαιστίνιοι που είχαν ταξιδέψει στο Πακιστάν και εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο, εξετάσθηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον ιό αργά το Σάββατο. Τέθηκαν σε καραντίνα στην Ράφα, την πόλη κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα, έπειτα την άφιξή τους την Πέμπτη, τόνισε το υπουργείο.

 

Σχολεία, δημόσιες αγορές και αίθουσες εκδηλώσεων έχουν κλείσει στην Γάζα εδώ και δύο εβδομάδες για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του ιού.

 

Ο παράκτιος θύλακας, 375 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι το σπίτι σχεδόν 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων, και τα επίπεδα φτώχειας και ανεργίας να είναι υψηλά.

 

Ένας ισραηλινός αποκλεισμός έχει θέσει εδώ και χρόνια περιορισμούς στην μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών.

 

Την περασμένη εβδομάδα η Χαμάς, που ελέγχει το θύλακα, ανέφερε πως θα επιτρέψει μόνο σε ασθενείς που χρήζουν επείγουσας ιατρικής περίθαλψης να φύγουν από την Γάζα, είτε μέσω Αιγύπτου, είτε μέσω Ισραήλ. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, 53 κρούσματα του Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

www.topontiki.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ