Νέα ένταση στον Έβρο: Χημικά ρίχνουν οι Τούρκοι – Live εικόνα από τις Καστανιές

Νέα ένταση στις Καστανιές, με δακρυγόνα να πέφτουν από την τουρκική πλευρά στην ελληνική για ακόμη μια ημέρα.

Μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο ύψος του φυλάκιου στο Παζάρ Κουλέ πετούν συνεχώς δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις περιφρούρησης, οι οποίες αυτή τη στιγμή κινούνται προς το σημείο.

Το ίδιο σκηνικό υπήρχε και χθες από νωρίς το πρωί. Τούρκοι αστυνομικοί πετούσαν χημικά και καπνογόνα εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών. Στο βίντεο φαίνονται οι Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, να εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Αλλη μια νύχτα έντασης ήταν αυτή που πέρασε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ χειροβομβίδες κρότου λάμψης πέφτουν και σήμερα από νωρίς το πρωί.

Τα μεσάνυχτα έγιναν επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να διασπαστεί ο φράχτης που έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα σύνορα της.

«Βροχή» έπεφτα οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης, φωτοβολίδες, αλλά και δακρυγόνα, ενώ ακούγονταν συνεχώς ριπές στρατιωτικών όπλων.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία συνεχίζουν να φρουρούν τα σύνορα και να σταματούν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ συλλαμβάνουν όσους τελικά βρίσκουν πέρασμα και εισέρχονται στη χώρα μας.

Εξάλλου, συνολικά 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα απέτρεψαν οι ελληνικές αρχές στον Έβρο, από τις 6.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 16 άτομα, οι περισσότεροι από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο, ενώ εμποδίστηκαν 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Την ίδια ώρα, από το πρωί του Σαββάτου, 29 Φεβρουαρίου, έως σήμερα (6/2) ο αντίστοιχος απολογισμός είναι ο εξής: Έχουν συλληφθεί 268 άτομα, ενώ έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 38.480 περιπτώσεις.

Δείτε live εικόνα:

ant1news

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ