H βασίλισσα βάζει φρένο στην αλαζονεία Χάρι – Μέγκαν: Δεν θα τα έχετε όλα όπως τα θέλετε

H Βασίλισσα Ελισάβετ προσπαθεί να διασώσει τη μοναρχία μέσα από την σκληρή απόφασή της να απαγορεύσει από τον Χάρι και τη Μέγκαν να χρησιμοποιούν το brand Sussex Royal για εμπορικούς σκοπούς. 

Αν και φάνηκε συγκαταβατική και έδωσε την ευχή της στο ζευγάρι όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το παλάτι και να ζήσει στον Καναδά, φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να βάλει φρένο στην ξέφρενη αλαζονεία τους. 

Όπως επισημαίνει ο βασιλικός σχολιαστής Dan Wootton, η βασίλισσα θέλει να προστατεύσει τη φήμη της μοναρχίας. 

“Η απόφασή της βασίλισσας να απαγορεύσει στον Χάρι και τη Μέγκαν να χρησιμοποιήσουν τη μάρκα Sussex Royal μετά το Megxit, που θα ολοκληρωθεί σε λίγες μόνο εβδομάδες, σίγουρα ήταν δύσκολη για τη μονάρχη. Η Ελισάβετ θέλησει στηρίξει τη νέα αρχή που έχει επιλέξει να κάνει ο εγγονός της, παρόλο που είναι πολύ αναστατωμένη από την επιλογή τους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Αλλά γνωρίζει επίσης ότι η επιθυμία του ζευγαριού να κερδοφορεί εμπορικά είναι δυνητικά επικίνδυνη για τη φήμη της μοναρχίας”.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας δήλωσε επίσης ότι αυτή είναι μια κίνηση που η βασίλισσα στην οποία η βασίλισσα θα είναι σταθερή: 

“Αυτή η απόφαση να απαγορεύσει στον Χάρι και τη Μέγκαν τη χρήση του Sussex Royal σημαίνει ότι η βασίλισσα τραβάει μια διαχωριστική γραμμή και τους λέει: “συγγνώμη παιδιά αλλά δεν μπορείτε να έχετε όλα”.

Έξαλλη η Μέγκαν με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Σε επιθετικό τόνο η Μέγκαν Μαρκλ λέει σε φίλους της ότι δεν είναι δυνατόν να της απαγορευτεί η χρήση του τίτλου «Sussex Royal». Παρά το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έχει διατάξει ότι ναι μεν παραμένουν οι τίτλοι για τους Σάσεξ, δεν διατίθενται όμως προς χρήση, η Μέγκαν δείχνει τα… δόντια της προκαλώντας εμφύλιο στο παλάτι.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail, η Μέγκαν Μαρκλ είπε στους φίλους της ότι τίποτε δεν μπορεί να τη σταματήσει νομικά από το να χρησιμοποιήσει τον πριγκιπικό τίτλο που κατείχε πριν από την απόφαση που πήρε να αποχωρήσει από το παλάτι.

Η 38χρονη διατύπωσε παράπονα στον κύκλο της ότι δεν θα έπρεπε να έχει τεθεί καν το θέμα για τη χρήση ή μη του τίτλου «Sussex Royal».  Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν σκόπευε με αυτούς τους τίτλους να πουλήσει μπλουζάκια και στιλό.

«Η Μέγκαν έχει τελειώσει με το δράμα και δεν έχει χώρο στη ζωή της για τοξικές συμπεριφορές. Το ίδιο ισχύει και για τον Χάρι», φέρεται να λένε φίλοι της ηθοποιού στη βρετανική εφημερίδα.

Ο Χάρι και η Μέγκαν μετά την… ηρωική τους έξοδο από το Μπάκιγχαμ πρέπει πλέον να εγκαταλείψουν και τον τίτλο τους ως «Sussex Royal», καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ και οι σύμβουλοί της αποφάσισαν ότι δεν μπορεί πλέον το ζευγάρι να έχει βασιλικό τίτλο.

Το ζευγάρι αποφάσισε παρά το Megxit, να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον τίτλο τους ως οι «Σάσεξ» και να στηριχθούν πάνω σε αυτό, ώστε να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

Ξόδεψαν χιλιάδες λίρες για να φτιάξουν καινούργια ιστοσελίδα με το όνομα «Sussex Royal», ενώ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους στο Instagram υπό το ίδιο όνομα.

Επιπλέον, σκοπός τους είναι η ίδρυση και μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης: «Sussex Royal: Το ίδρυμα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ».

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ωστόσο, το ζευγάρι θα πρέπει να σκεφτεί άλλη ονομασία για τη νέα του ζωή, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για αυτούς, καθώς θα πρέπει να ξεκινήσουν… ξανά από την αρχή.

Σημειώνεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν άρχισαν να χρησιμοποιούν τον εν λόγω τίτλο τον περασμένο χρόνο, όταν αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν από τον οίκο του Kensington, στον οποίο ανήκαν μαζί με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Cambridge, δηλαδή τον Ουίλιαμ και την Κέιτ.

Και πάνω σε αυτό τον τίτλο στηρίζονταν για το νέο τους ξεκίνημα, όμως λογάριασαν χωρίς την… Ελισάβετ, η οποία αποφάσισε ότι, αν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας αποφασίσει να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, δεν θα ωφελείται με κανένα τρόπο από το Παλάτι.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ