Anonymous Greece και Anka Neferler Tim: «Θα αμυνθούμε σε κάθε απειλή»

Στα πληκτρολόγια μεταφέρθηκε η ένταση που επικρατούσε ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, η οποία έχει στο προσκήνιο τη συμφωνία της γείτονος χώρας με τη Λιβύη, τις επιθετικές κινήσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, αλλά και το προσφυγικό. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα διαδικτυακά «χτυπήματα» Τούρκων και Ελλήνων χάκερ έχουν πάρει «φωτιά».

«Θα αμυνθούμε σε κάθε απειλή» διαμηνύουν οι Έλληνες Anonymous σε δηλώσεις τους στο «Ποντίκι». Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν όρια σε αυτόν τον κυβερνοπόλεμο απάντησαν ότι «δεν κάνουμε κακόβουλες πράξεις. Δεν θα κάναμε κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα μας». Αναφερόμενοι στη διάρκεια του διαδικτυακού πολέμου, υποστηρίζουν ότι «δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσει μακριά. Έχουν περιορισμένες ικανότητες (σ.σ.: οι Τούρκοι χάκερ) και σύντομα θα τους βάλουμε στη θέση τους. Δεν είναι σε θέση να απαντήσουν στις επιθέσεις μας».

Χαμηλών δυνατοτήτων
Μιλώντας για την τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler Tim, η οποία φέρεται να κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις, τόνισαν ότι «δεν είναι χάκερ. Δεν έχουν δυνατότητες, αλλιώς θα το έδειχναν κάθε μέρα». «Οι επιθέσεις DDοS που εξαπέλυσαν σε ιστοσελίδες είναι κάτι εύκολο, αν κάποιος έχει χρηματοδότηση όπως αυτοί» πρόσθεσαν. Σε ερώτηση ποιος εκτιμούν ότι τους χρηματοδοτεί, απάντησαν: «Η ίδια η χώρα τους. Είναι κοινό μυστικό».
Αναφερόμενοι στις επόμενες ενέργειές τους είπαν ότι δεν είναι ανακοινώσιμες, ωστόσο επισήμαναν ότι «εμείς απλά δεν θέλουμε να βρίσκεται η χώρα μας σε δύσκολη θέση». Σε ερώτηση για το πώς πιστεύουν ότι ωφελείται η Ελλάδα από τους Anonymous απάντησαν ότι «υπάρχουν κάποιοι που επαγρυπνούν και απαντούν στα χτυπήματα εναντίον της χώρας μας. Αν δεν απαντούσαμε εμείς, ποιος θα το έκανε; Κάνουμε κάτι που δεν μπορούν να κάνουν πολλοί».

Για τη στήριξη που δέχονται από πολίτες, τόνισαν ότι, όταν κάποιο χτύπημά τους είναι αποτελεσματικό, ο κόσμος το αναγνωρίζει και τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι αρκετά. «Ο κόσμος ξέρει ότι μέσω της σελίδας μας έχουμε βοηθήσει αρκετούς και γι’ αυτό μας υποστηρίζουν. Δεν στέλνουν μόνο για τα χτυπήματα. Όποιος θέλει βοήθεια οικονομική ή οτιδήποτε άλλο μας στέλνει, το αναρτούμε στη σελίδα μας στο Facebook και προτρέπουμε τον κόσμο να τους βοηθήσει. Επίσης, έχουμε πιάσει πολλούς παιδόφιλους στέλνοντας στοιχεία στην αστυνομία».

Τέλος, απάντησαν στους επικριτές τους, οι οποίοι τους έχουν συνδέσει στο παρελθόν με την Ακροδεξιά: «Οι Anonymous είναι ενάντια στο άδικο αδιαφορώντας για κυβέρνηση αριστερή, δεξιά κ.λπ. Δεν ανήκουμε πουθενά. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε ταμπέλες και να σταματήσουμε να πρέπει να ανήκουμε κάπου».

Ο «πόλεμος»
Στις 17 Ιανουαρίου Τούρκοι χάκερ – μέλη της ομάδας Anka Neferler Tim υποστήριξαν σε ανάρτησή τους στα social media ότι πραγματοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικές ιστοσελίδες της Ελλάδας, μεταξύ άλλων της Βουλής, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της ΕΥΠ και του υπουργείου Εξωτερικών. Μάλιστα οι κυβερνοεπιθέσεις επιβεβαιώθηκαν και από την Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», ο λόγος για την επίθεση των Τούρκων πολεμιστών του κυβερνοχώρου, οι οποίοι αποκαλούν τους εαυτούς τους σε σελίδα του Facebook «Στρατιώτες του Φοίνικα», είναι η διαμάχη γύρω από τα δικαιώματα γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την επόμενη μέρα ήρθε η απάντηση από τους Anonymous Greece, οι οποίοι επιτέθηκαν σε τουρκικές ιστοσελίδες, διαδικτυακές υπηρεσίες και ΜΜΕ. «Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι χθες, έτσι κι εμείς μια μέρα μετά, ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI) Μανώλης Σφακιανάκης χαρακτήρισε «γελοιότητες» όσα έκαναν οι Τούρκοι χάκερ και εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για κινήσεις εντυπωσιασμού που επιχειρήθηκαν από τη γείτονα χώρα, ενώ υπογράμμισε ότι «είναι πολύ χαμηλότερου επιπέδου σε σχέση με τους Έλληνες, η ΕΥΠ είναι υπερπροστατευμένη και εξαιρετικά καλά θωρακισμένη απέναντι στις κακόβουλες απειλές».

Με τη σειρά τους οι Τούρκοι χάκερ «έριξαν» κυβερνητικές ιστοσελίδες την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, γεγονός που επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας ότι η κανονική λειτουργία των ιστοσελίδων επανήλθε χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια. «Πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στη δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης» δήλωσε.
Σύμφωνα με τους Έλληνες Anonymous, τις κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποίησε η τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler Tim. Στη συνέχεια δημοσίευσαν τα προσωπικά δεδομένα του «αρχηγού» της ομάδας των Τούρκων χάκερ, αλλά και του διαχειριστή της σελίδας τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιό τους, ο επικεφαλής της ομάδας είναι ο 29χρονος Osman Aliyev με ψευδώνυμο Hayirsiz Pasa, από την Άγκυρα, και διαχειριστής της σελίδας είναι ο Suleyman Ecran με ψευδώνυμο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» (Muhtesem Suleyman).

Οι Τούρκοι χάκερ κάλεσαν μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 την ελληνική πλευρά να σταματήσει. «Απευθυνόμαστε στην ελληνική κυβέρνηση. Σταματήστε να αντιτίθεστε στη χώρα μας, που είναι ο πιο κοντινός σας γείτονας. Εάν υπάρχουν στενές γειτονικές σχέσεις, εάν κάνετε εμπόριο με εμάς και αναγνωρίσετε τα δικαιώματα της χώρας μας, θα είναι πολύ πιο χρήσιμο. Συγχαίρουμε την Ιταλία, που το κατάλαβε και πλέον μπορούμε να συναντηθούμε σε ένα κοινό έδαφος» ανέφεραν προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει πόλεμος με τους Έλληνες. Όταν υπάρχουν επιθέσεις εναντίον της χώρας μας, είναι καθήκον μας να ανταποκριθούμε» δήλωσαν.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ