Υποπτο κρούσμα κορονοϊού στον Ευαγγελισμό – Καθησυχαστικοί οι γιατροί

Ανδρας που επέστρεψε πρόσφατα από την Κίνα αντιμετωπίστηκε στον Ευαγγελισμό ως ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό. Σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο και στις υγειονομικές αρχές.

Το δείγμα εστάλει στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών για διάγνωση, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά 90% δεν πρόκειται για τον κορωνοϊό, αλλά για απλή γρίπη. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται και τα αποτέλσματα της διάγνωσης από το δείγμα.

Συγκεκριμένα 30χρονος άνδρας που έφθασε πριν λίγες μέρες από την Κίνα έφτασε στον Ευαγγελισμό με συμπτώματα γρίπης και μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο των εξωτερικών ιατρείων όπου εξετάστηκε από ειδική ομάδα του νοσοκομείου που βρίσκεται σε ετοιμότητα για ανάλογες περιπτώσεις. 

Όπως είπε ο ίδιος στους γιατρούς είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία επισκέφθηκε το νοσοκομείο προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες λαμβάνονται έκτακτα μέτρα στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά από εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια εφαρμόζει σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού 2019-nCoV σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ