Πάτρα: Ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό – Αρνητικός στη γρίπη ο 40χρονος

Αρνητικός στον ιό της γρίπης βρέθηκε ο άνδρας που νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ο άνδρας που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ταξιδεύσει πρόσφατα στην γειτονική Ιταλία, έφθασε στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα και αμέσως σήμανε συναγερμός στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος έφθασε στην Πάτρα με πλοίο, ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο περιστατικό ελέγχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας.

Δείγματα του άνδρα στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ για έλεγχο και σύμφωνα με πληροφορίες, από τις εξετάσεις που έγιναν αποκλείστηκε ότι έχει γρίπη. Μένει να φανεί, από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, εάν έχει προσβληθεί από κοροναϊό, αν και τα συμπτώματά του δεν παραπέμπουν στον ιό που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Για κάθε ενδεχόμενο ο άνδρας θα παραμείνει σε 48ωρη καραντίνα.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είναι ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς της χώρας για τον κορονοϊό και υπάρχει ειδικός θάλαμος.

Δύο ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό εξετάζονται στο νοσοκομείο Βέροιας

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ