Ο "Μάξιμος Σαράφης" επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. – Τι όρο βάζει για να καταθέσει

Ραγδαίες εξελίξεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Μάξιμος Σαράφης» επικοινώνησε με την αστυνομία.

 

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το MEGA, ο προστατευόμενος μάρτυρας, Μάξιμος Σαράφης, που αναζητούνταν από τις αρχές καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα βίαιης προσαγωγής προκειμένου να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή, στην επικοινωνία του με τις αρχές δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει.

 

Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάρτυρας ζητά η εξέτασή του να γίνει με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του, ενώ υπενθυμίζεται ότι τόσο ο «Μάξιμος Σαράφης» όσο και η «Αικατερίνη Κελέση» κλήθηκαν από την Επιτροπή να καταθέσουν, αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

 

Ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης», επικοινώνησε με τον αξιωματικό – χειριστή που είναι υπεύθυνος για την προστασία του και δήλωσε ότι επιθυμεί να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή, υπό τον όρο της μυστικότητας της κατάθεσής του.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αστυνομικός επιφυλάχθηκε να μεταφέρει το αίτημά του στην Προανακριτική, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι δικαστικές αρχές.

 

O βασικός προστατευόμενος μάρτυρας δεν πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού στις 4 το μεσημέρι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ειδοποιώντας στις 14:30 το μεσημέρι ότι δεν θα προσέλθει.

 

Το κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής που βρίσκονταν στην ΓΑΔΑ εξέδωσε αίτημα βίαιης προσαγωγής αλλά παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό του, ο μάρτυρας δεν βρέθηκε. Μάλιστα, αστυνομικοί μετέβησαν σε όλα τα σημεία που είχε ο μάρτυρας δηλώσει στις αρχές για να έρχεται σε επαφή με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ, αλλά δίχως αποτέλεσμα. 

 

Ο «Σαράφης» είχε έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο αξιωματικό της ΕΛΑΣ στις 14 Φεβρουαρίου. Τότε του επιδόθηκε η κλήση για να μεταβεί στη ΓΑΔΑ και να καταθέσει. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μάρτυρας αρχικά είχε δεχτεί με έναν όρο όμως. Η κατάθεση να γίνει με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, κάτι που απορρίφθηκε από την προανακριτική στη Βουλή.

 

 

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πολιτική σύγκρουση για τους προστατευόμενους μάρτυρες και την κατάθεσή τους στην Προκαταρκτική Επιτροπή, καθώς εκπρόσωποι της πλειοψηφίας μετέβησαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, προκειμένου να του ζητήσουν να κρίνει το καθεστώς προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

 

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σημειώσει ότι «ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αδειάζει τις παράνομες μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ζητώντας από την Προανακριτική Επιτροπή να εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση για κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων με χρήση ηλεκτρονικών Μέσων»

 

 

Σχολιάστε το άρθρο:


πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ