Ξεκινά η αξιοποίηση της μαρίνας Χίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. 06.02.2020) η παραχώρηση της μαρίνας Χίου από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προς την εταιρεία ειδικού σκοπού Μαρίνα Χίου ΑΕ και ξεκινά άμεσα η αξιοποίησή της, με προοπτική την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής. Στα 6,2 εκατ. ευρώ το συνολικό τίμημα.

 

Η μαρίνα θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια στην εταιρεία ειδικού σκοπού «Μαρίνα Χίου ΑΕ» του επενδυτικού σχήματος Avlum Enterprises Company Limited – Ιωάννης και Ηλίας Δ. Τέφας Ναυπηγοπλαστική ΑΕΒΕ – Κλεοπάτρα Μαρίνα ΑΕ και Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας ΑΕ Ειδικού Σκοπού.

 

Είχε προηγηθεί η υπογραφή από τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τους εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος του Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής της Μαρίνας Χίου, και η καταβολή εφάπαξ ποσού, ύψους 600.000 ευρώ, από συνολικό τίμημα τουλάχιστον 6.213.615 ευρώ, που έχει συμφωνηθεί.

 

Η συμφωνία προβλέπεται ότι η εταιρεία θα υλοποιήσει εντός της επόμενης 4ετίας ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της μαρίνας, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη συνολική εικόνα της περιοχής.

 

Υπολογίζεται, ότι στην πλήρη ανάπτυξή της, η μαρίνα Χίου θα προσφέρει 180 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους μέχρι 25 μέτρα και έως 6.900 τ.μ. στεγασμένων εγκαταστάσεων για χρήσεις τουρισμού-αναψυχής.

 

Στο πλαίσιο των επενδύσεων προβλέπεται η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, η καθαίρεση του υφάλου στην είσοδο της μαρίνας, η τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων, δεστρών και πυργίσκων παροχών στα σκάφη, καθώς και η κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών στη χερσαία ζώνη με κυριότερη τη διαμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου και της εισόδου, καθώς και των θέσεων στάθμευσης.

www.newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ