Νεκρό βρέφος στο Παίδων: Τα δύο σενάρια για τα σημάδια κακοποίησης
Θολό παραμένει το τοπίο για το νεκρό βρέφος, τα αίτια του θανάτου του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το μωρό έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, οι γονείς του ωστόσο υποστηρίζουν ότι το παιδί τραυματίστηκε ενδεχομένως κατά την διάρκεια που λάμβανε αντιεπιληπτική αγωγή με υπόθετα αλλά και κατά τις προσπάθειες της μητέρας του να του κάνει κλύσμα.
Όσον αφορά στα αδέλφια του άτυχου βρέφους, οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν σημάδια κακοποίησης.
Ο ιατροδικαστής μιλώντας το πρωί στο Καλημέρα Ελλάδα έκανε λόγο πάλι για σημάδια πρωτοφανούς κακοποίησης πάρα φύσιν ωστόσο εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός όσον αφορά πώς αυτά προκλήθηκαν, δηλώνοντας ότι όλα τα στοιχεία θα συνεκτιμηθούν.
«Από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν, όσα προκύψουν στον προανακριτικό έλεγχο αλλά και ιστολογικές εξετάσεις θα συνεκτιμηθούν» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης,
Κληθείς να σχολιάσει όσα υποστηρίζει η μητέρα, δηλαδή ότι ο τραυματισμός προκλήθηκε από υπόθετα και κλύσμα ο ιατροδικαστής είπε: «Δεν γνωρίζω τις θεραπείες, εμείς κάναμε λόγο για βίαιο όργανο, τώρα τι να σας πω; Αυτά θα πρέπει να εκτιμηθούν…»
«Δεν ήθελα να του κάνω κακό»
Η μητέρα του 11 μηνών βρέφους κατέθεσε ότι «το μωρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και του χορηγούσαμε ειδική φαρμακευτική αγωγή με τη μορφή υποθέτου», ενώ μιλώντας στο Alpha ανέφερε ότι έκανε και κλύσμα στο βρέφος. «Το μωρό μου τις τελευταίες ημέρες ήταν ανήσυχο, δεν έτρωγε καθόλου και αποφάσισα να του κάνω κλύσμα. Δεν ήθελα να του κάνω κακό», φέρεται να είπε.
Οι γονείς του παιδιού, δηλαδή, αποδίδουν τις κακώσεις στο βρέφος στη φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε και στη γενικότερη κατάσταση του παιδιού, που είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες 15 ημέρες, με σπασμούς, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη τη χορήγηση της αγωγής, καθώς το βρέφος αντιστεκόταν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο νευρολόγος, που παρακολουθούσε το παιδί, φέρεται να είπε ότι τα ευρήματα που διαπιστώθηκαν στο κορμάκι του μικρού παιδιού είναι συμβατά με τον τρόπο χορήγησης του φαρμάκου που του δινόταν υπό τη μορφή υποθέτου. Γι’ αυτό και οι Αρχές θέλουν να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, με δεδομένο μάλιστα ότι κανένα άλλο από τα παιδιά της οικογένειας δεν είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά (αυτό έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις).
Η Ασφάλεια χειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση, στους γονείς δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ συλλέγονται στοιχεία με ιδιαίτερη προσοχή.