Μουτζούρης: Θα έχουμε συγκρούσεις, κηρύξτε τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Δεν είμαι υπέρ του ‘παίρνω το νόμο στα χέρια μου’», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, σχολιάζοντας τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Λέσβο, αυτήν τη φορά μεταξύ κατοίκων, μελών ΜΚΟ και αντιεξουσιαστών.

Πρόκειται για συνέχεια των εντάσεων που είχαν λάβει χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό της Μόριας, μετά την πορεία διαμαρτυρίας αιτούντων άσυλο.

«Είμαι εξοργισμένος που η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αντιπεφερειάρχη Χατζηκομνηνού, στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ότι δηλαδή οι διαδηλώσεις των μεταναστών ξεκίνησαν μετά από επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως «η γραμμή της περιφέρειας εκφράζεται από τον εκλεγμένο περιφερειάρχη», για να εξηγήσει πως «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τα επεισόδια με την επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα».

Όσο αφορά στην καταγραφή και τον έλεγχο των ΜΚΟ, που ξεκινά με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, είπε πως πρόκειται για πάνω από 400 οργανώσεις, εκ των οποίων έχουν καταγραφεί μόλις 70. Πρόκειται για «πληθώρα ΜΚΟ που βοήθησαν τους πρόσφυγες και το κράτος μας, όμως υπάρχουν πολλές από αυτές που εκμεταλλεύονται την κατάσταση».

«Ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών που έχουν φτάσει σε απελπιστικό σημείο είναι το αίτημα τόσο των ίδιων των εγκλωβισμένων, όσο και των κατοίκων», είπε ο Κ.Μουτζούρης και ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν κρούσματα κλοπών από πλευράς αιτούντων άσυλο, είπε πως «υπάρχουν και τέτοια, αφού σε μια ανώμαλη κατάσταση γίνονται πολλά».

«Θα έχουμε συγκρούσεις, κηρύξτε τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», επανέλαβε και εξήγησε ερωτηθείς του τι σημαίνει «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» έκανε λόγο για μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού. «Θέλουμε γιατρούς για να περιθάλψουμε και αυτούς τους ανθρώπους, απεγκλωβισμό των ανθρώπων από τα νησιά και ανακοπή των αφίξεων στα νησιά.

«Μόνο γέλιο μου προκαλούν τα δίχτυα», σχολίασε τέλος για το πλωτό φράγμα που μελετάται να μπει στα νησιά του Αιγαίου.

Σε παρέμβαση δημοσιογράφου από τη Λέρο και το Αιγαίο ΤV, σημειώθηκε πως αυτά που ακούστηκαν για πλιάτσικο στο νοσοκομείο του νησιού είναι υπερβολές, αφού «είναι ένα συμβάν που είχε γίνει τέλος του Δεκέμβρη» και αφορά σε «υλικά που ήταν σε αποθήκη για να πάνε σε καταστροφή», ενώ υπάρχει και «υπερβολή και ως προς το τι υπήρχε μέσα στην αποθήκη».

«Το θέμα είναι ότι βάζεις μέσα στο ψυχιατρείο το hot spot»,  τόνισε.

 

ant1news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ