Λαμία: Έσπασαν τα ισόβια για τον μακελάρη – Οργή από τους συγγενείς της Έφης

Οργή και αγανάκτηση πλημμύρισε την οικογένεια της αδικοχαμένης Έφης Σαρατσή, στο άκουσμα της απόφασης του Εφετείου Λαμίας, που επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της.

«Κλειδί» στο να σπάσουν τα ισόβια ήταν η αποδοχή από το Δικαστήριο του πρότερου σύννομου βίου, παρά την αντίθετη πρόταση και του Εισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση. Η απόφαση της ποινής ήταν 14 χρόνια ποινή κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τέσσερις μήνες για αυτά της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Νωρίτερα το Δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του να κηρύξει ένοχο κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο όπως κατηγορείται, καθώς μειοψήφησε ο Πρόεδρος και ένας λαϊκός δικαστής – ένορκος.

Ακολούθησαν στιγμές έντασης και οργής από την οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας, που φώναζαν αν υπάρχει δικαιοσύνη και την αστυνομία να φυγαδεύει τον καταδικασθέντα από την πίσω πόρτα όπου και ανέμενε η κλούβα για τη μεταγωγή του.

Υπενθυμίζεται πως ο δολοφόνος της 32χρονης Έφης μητέρας δύο παιδιών και κουνιάδος της, επανέλαβε αρκετές φορές τη λέξη «συγνώμη» εκφράζοντας την επιθυμία του να είχε τη δυνατότητα να γυρίσει την ζωή πίσω για να μην έκανε όσα έκανε.

Για την αποτρόπαια πράξη του, να κατακρεουργήσει δηλαδή μπροστά στα μάτια του 2,5χρονου ανηψιού του τη μάνα του με 45 μαχαιριές, υποστήριξε ότι δε θυμάται σχεδόν τίποτα, μόνο αμυδρά τις φωνές. Είπε ότι η αδικοχαμένη γυναίκα ήταν αστέρι και ότι ποτέ δεν την είχε δει ερωτικά.

Τα όσα απολογητικά κατέθεσε ο κατηγορούμενος, ουδόλως έπεισαν τον Εισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση που ζήτησε την ενοχή του «όπως κατηγορείται» για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός σημείωσε ότι δεν συντρέχει καμία περίπτωση μειωμένου καταλογισμού.

Lamiareport

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ