Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από «τάγμα εφόδου» – Περπατούσαν με κράνη και ρόπαλα

Την ύπαρξη και λειτουργία ομάδας νεαρών με κράνη και ρόπαλα που αναστάτωσε χθες το βράδυ το κέντρο της Μυτιλήνης αποκαλύπτει το «Ν».

Πρόκειται για λήψη με το κινητό τηλέφωνο από θαμώνα σε χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που αποδεικνύει την ύπαρξη «τάγματος εφόδου» που τρομοκρατεί ντόπιους και ξένους στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επιβεβαιώνουν αστυνομικές αρχές, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, οι συγκεκριμένοι νεαροί ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους. Ενώ επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Ερμού όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης.

Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν. Εδώ ας σημειωθεί ότι με ψευδείς ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και μεταδόθηκαν σε όλη την Ελλάδα η αντιφασιστική πορεία κατευθύνονταν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ προκειμένου να το πυρπολήσει!

Και στη Μόρια

Ας σημειωθεί ότι η ίδια ομάδα νεαρών, πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα λειτούργησαν στο χωριό της Μόριας χθες αργά το απόγευμα και το βράδυ. Ελέγχοντας σπίτια και μαγαζιά εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και ε4ργαζόμενοι σε ΜΚΟ. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο. Και σε αυτήν την περίπτωση, επενέβη η Αστυνομία μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.

Επίσης η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένη κατοικία που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού! Φωτιά κατέκαψε και άλλη ερειπωμένη κατοικία στη Μόρια, προχθές Δευτέρα το βράδυ.

 

stonisi

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ