Κόκκινο κρέας: Τι είναι το κόκκινο υγρό που βγάζει – Γιατί αλλάζει χρώμα όταν το μαγειρεύουμε

Όλοι έχουμε προσέξει ότι υπάρχει κόκκινο υγρό/χυμός σε κάθε συσκευασία κόκκινου κρέατος. Ίσως να νομίζετε ότι πρόκειται για αίμα, αλλά κάνετε λάθος.

Αυτό που πολλοί υποθέτουν ότι είναι αίμα στο συσκευασμένο κρέας δεν είναι αίμα. Είναι μυοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που δίνει στο ωμό κρέας την χαρακτηριστική του κόκκινη απόχρωση και σχηματίζει την “λιμνούλα” με κόκκινο υγρό που βλέπετε κάτω από το πλαστικό κάλυμμα.

Γιατί το κρέας γίνεται καφέ όταν το μαγειρεύουμε;

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ