Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός εκτός Κίνας -Στα 304 τα θύματα

Ενώ οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό έφθασαν τους 304, καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος εκτός Κίνας.

Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό εκτός Κίνας καταγράφηκε στις Φιλιππίνες. Πρόκειται για έναν 44χρονο Κινέζο πολίτη από την πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός.

Ο 44χρονος διαγνώσθηκε με κορωνοϊό ενώ βρισκόταν στις Φιλιππίνες, ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, πιστεύται ότι είχε προσβληθεί πριν την άφιξή του εκεί. Ο 44χρονος κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Μανίλας ανέπτυξε πνευμονία και κατέληξε.

 

Πρόκειται «για τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται εκτός της Κίνας », δήλωσε στον Τύπο ο Ραμπίντρα Αμπεγιασίγκε, εκπρόσωπος του ΠΟΫ στις Φιλιππίνες. «Πρέπει ωστόσο να λάβουμε υπόψη ότι δεν πρόκειται για ένα περιστατικό που αναπτύχθηκε σε τοπικό επίπεδο. Αυτός ο ασθενής προήλθε από το επίκεντρο αυτή της επιδημίας», προσέθεσε.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ο 44χρονος μπήκε στο νοσοκομείο στις 25 Ιανουαρίου με πυρετό, βήχα και πονόλαιμο και ανέπτυξε σοβαρή πνευμονία, αλλά τις τελευταίες ημέρες, «ο ασθενής ήταν σταθερός και έδειχνε σημάδια βελτίωσης». Ωστόσο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και πέθανε μέσα σε 24 ώρες.

 

Ο 44χρονος Κινέζος ήταν στις Φιλιππίνες μαζί με μια γυναίκα η οποία επίσης διαγνώσθη θετική στον κορωνοϊό. Η εν λόγω γυναίκα ήταν το πρώτο περιστατικό κορωνοϊού στις Φιλιππίνες και αναρρώνει σε τοπικό νοσοκομείο.

 

Η είδηση του πρώτου θανάτου από κορωνοϊό εκτός Κίνας, στις Φιλιππίνες, ήρθε μετά την ανακοίνωση ότι η χώρα θα σταματούσε τις αφίξεις αλλοδαπών από την Κίνα.

iefimerida.gr 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ