Κορονοϊός: Σε καραντίνα γυναίκα στη Λάρισα – Ύποπτα κρούσματα σε ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Κέρκυρα

Σε καραντίνα τέθηκε μια γυναίκα, ηλικίας 60 – 65 ετών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας μετά από εξετάσεις.  Η γυναίκα επέστρεψε από την Ιταλία.

Σημειώνεται ότι το ΠΓΝΛ είναι το Νοσοκομείο αναφοράς για κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται πως εντοπίστηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα, η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα ήταν στο Μιλάνο και επέστρεψε οδικώς, ενώ εμφανίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μαζί με μία άλλη γυναίκα.

Κοροναϊός: Δύο νέα ύποπτα κρούσματα σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα κοροναϊού εξετάζονται αυτή την ώρα σε νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ήδη σε καραντίνα η 38χρονη μητέρα που προσβλήθηκε από τον ιό. 

Ολα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης όταν η 38χρονη, που είναι μητέρα ενός παιδιού, ένιωσε μια αδιαθεσία και επισκέφθηκε το συγκεκριμένο νοσοκομείο, που είναι νοσοκομείο αναφοράς. Η ίδια είχε επιστρέψει από την Ιταλία την Κυριακή. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση της υγείας της είναι αρκετά καλή, καθώς δεν έχει υψηλό πυρετό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η 38χρονη έχει δέκατα.

Την ίδια ώρα, πάντως, στο νοσοκομείο υπάρχει μια νευρικότητα από την πλευρά των ασθενών και των συγγενών τους για να μην κολλήσουν κι αυτοί. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί είναι αυτοί που «γκρινιάζουν» με τους γιατρούς, όμως, να είναι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας. 

Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη μετέβη στο νοσοκομείο, προκειμένου να ελεγχθεί όπου και διαπιστώθηκε εργαστηριακά ότι έχει μολυνθεί από τον ιό. Στο νοσοκομείο τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, τόσο σε ό,τι αφορά στους χώρους όσο και στο προσωπικό. Μάλιστα, οι συγγενείς της έχουν ζητήσει να τεθούν και έχουν τεθεί σε οικειοθελή κατ’ οίκον περιορισμό.

Υποπτο κρούσμα κορονοϊού μεταφέρεται στα Γιάννενα από την Κέρκυρα

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας μεταφέρεται αυτήν την ώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας άντρας προκειμένου να εξεταστεί.

Πρόκειται για έναν 51χρονο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είχε βρεθεί πρόσφατα στην Ιταλία.

Τον 51χρονο παρέλαβε από την Κέρκυρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρεται στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, προκειμένου να νοσηλευθεί στη Μονάδα Λοιμωδών, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Το corfutvnews επικοινώνησε με τον Διοικητή του ΓΝΚ Λ. Ρουμπάτη ο οποίος δεν έδωσε καμία πληροφορία λόγω προγραμματισμένων συσκέψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγές larissanet, ethnos

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ