Κορονοϊός: Οι τελευταίες εξελίξεις και οι προσπάθειες των κινεζικών αρχών να περιορίσουν την εξάπλωσή του

Η Κίνα εντείνει τις προσπάθειές της για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού (2019-nCoV).

 

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις, όπως τις μεταδίδει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua:

 

-Η Κίνα έχει στείλει 12 αεροσκάφη στο εξωτερικό ώστε να επιστρέψουν στη χώρα περισσότεροι από 1.500 κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

 

-Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καλύτερη διάγνωση της πνευμονίας που προκαλεί ο ιός, τα τοπικά τμήματα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών, τα νοσοκομεία και άλλοι οργανισμοί καλούνται να επιταχύνουν την αναβάθμιση των εργαστηρίων τους και να τα εξοπλίσουν με τα απαιτούμενα εργαλεία.

 

-Η ανακαίνιση του Νοσοκομείου Σιαοτανγκσάν στο Πεκίνο –είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να τεθούν σε καραντίνα οι ασθενείς με Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS)– αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

 

-Πέντε παιδιά που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο της Ουχάν σήμερα.

 

-Στη Σαγκάη πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα άλλοι 10 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένης και μιας 80χρονης γυναίκας.

 

-Μέχρι την Τετάρτη δεν είχαν αναφερθεί νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αυτόνομη Περιφέρεια του Θιβέτ. Το πρώτο κρούσμα στην περιοχή αυτή καταγράφηκε στις 30 Ιανουαρίου. Το Θιβέτ εντείνει τις προσπάθειες για τη σταθεροποίηση των τιμών και την παραγωγή τροφίμων, ενέργειας και ιατρικών εφοδίων.

 

-Ο δήμος του Πεκίνου ανακοίνωσε σειρά μέτρων, όπως για παράδειγμα μείωση των ενοικίων ή οικονομική στήριξη για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις από την επιδημία.

 

-Όλα τα σχολεία στην επαρχία Ζετζιάνγκ της ανατολικής Κίνας καλούνται να αναβάλουν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Η ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων θα αποφασιστεί αργότερα, ανάλογα με τις εξελίξεις.

 

-Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσουν στους πρώτους ασθενείς οι κλινικές δοκιμές με το αντιιικό φάρμακο Remdesivir.

 

-Την Τετάρτη άρχισε να δέχεται τους πρώτους ασθενείς ένα πρώην εκθεσιακό κέντρο στην Ουχάν που μετατράπηκε σε νοσοκομείο.

 

-Μέχρι την Τρίτη, στην πόλη Ουχάν είχαν οριστεί 132 χώροι καραντίνας, συνολικής χωρητικότητας 12.500 κλινών.

 

-Η Αγορά Λουλουδιών Κουνμίνγκ Ντουνάν, η μεγαλύτερη στην Ασία, διέκοψε τη λειτουργία της από σήμερα λόγω της επιδημίας.

www.real.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ