Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονος που κατηγορείται για ληστεία μετά φόνου

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας 40χρονος από την Αλβανία, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος 85χρονου στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 2015.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το πρωί στο Πλαγιάρι από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Τι είχε συμβεί

Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο δτου και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.

Το γεγονός πως η εξώπορτα έφερε ίχνη παραβίασης έφερε ίχνη παραβίασης οδήγησε από την πρώτη στιγμή τις αρχές στο συμπέρασμα πως οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι με πιθανότερο κίνητρο τη ληστεία.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη του 40χρονου Αλβανού:

“Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (05-02-2020) στην περιοχή του Πλαγιαρίου, 40χρονο αλλοδαπό δυνάμει εντάλματος σύλληψης της Ανακρίτριας του 4ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για ανθρωποκτονία από κοινού με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία από κοινού.

Ειδικότερα, ο 40χρονος ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος 85χρονου ημεδαπού, η οποία έλαβε χώρα στην οικία του ηλικιωμένου στην περιοχή του Πλαγιαρίου, μεσημβρινές ώρες της 15-08-2015.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Ανακριτή”.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των συνεργών του 40χρονου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ